Evo šta je utvrđeno

18.03.2024. - Aktuelno

Gradska inspekcija za hranu izvršila je vanrednu kontrolu prometa konditorskog proizvoda trgovačkog naziva “Milka oreo“, neto 37 grama sa rokom upotrebe do 18. avgusta 2024. godine zbog sumnje na prisustvo komadića plastike u proizvodu.

Kako su naveli iz resornog odjeljenja – Inspekcija za hranu Gradske uprave Grada Banjauka obavila je kontrolu u 15 maloprodajnih trgovinskih objekata, koji su dio većih trgovačkih lanaca, a na osnovu obavještenja EU RASFF proslijeđenog od strane Glavnog republičkog inspektora za hranu.

“U samo jednom od kontrolisanih objekata zatečena su u prometu 23 komada konditorskog proizvoda “Milka oreo“, neto 37 grama sa rokom upotrebe do 18. avgusta 2024. godine, te je rješenjem naloženo povlačenje i zabrana daljeg prometa navedenog proizvoda do otklanjanja sumnje na bezbjednost za ishranu ljudi”, naveli su iz resornog odjeljenja. 

Takođe, dodali su da u ostalim kontrolisanim trgovinskim objektima nije zatečen proizvod navedene serije u prometu niti na stanju u predmetnim objektima.

Banjaluka.com