Prnjavorčanin vozio motor bez adekvatne dozvole, pod dejstvom alkohola

03.06.2024. - Aktuelno

Policija u Prnjavoru oduzela je motocikl od višestrukog povratnika u činjenju prekršaja A.P. iz tog grada.

Kako je navedeno iz Policijske uprave Banjaluka, policija u Prnjavoru izvršila je kontrolu motocikla marke „Kawasaki“, kojim je upravljalo lice inicijala A.P. iz Prnjavora.

“Kontrolom je utvrđeno da je isti upravljao motociklom iako je istom izrečena zaštitina mjera „Zabrana korištenja inostrane vozačke dozvole na teritoriji BiH“, bez odgovarajuće kategorije za navedeni motocikl. Tokom kontrole lice A.P. je podvrgnuto ispitivanju na prisustvo alkohola i tom prilikom je utvrđeno prisustvo od 1,00 g/kg alkohola u organizmu, a izvršenim provjerama utvrđeno je da je lica A.P. višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te da ima evidentiran dug u registru novčanih kazni u iznosu od oko 4 690 KM”, rekli su u PU Banjaluka.

Takođe, dodali su da zbog gore navedenog prekršaja i zbog bojazni da će nastaviti sa činjenjem prekršaja od lica A.P. motocikl je oduzet, te će protiv istog biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz članova 178. stav 2., 174. stav 2., 227. stav 1. i 43. stav 3. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Banjaluka.com