Zbog kvara onemogućeno izdavanje ličnih karata i vozačkih dozvola

22.03.2024. - Aktuelno

Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) saopštila je trenutno nije u mogućnosti da „obezbijedi kontinuitet u pružanju određenih usluga prema našim korisnicima, među kojima su usluge koje se odnose na izdavanje ličnih karata i vozačkih dozvola, a razlog je kvar na informacionoj opremi“.

Kako je saopšteno, juče oko 12 časova došlo je do problema na informacionoj opremi koja je u nadležnosti IDDEEA-e.

“Ovaj problem rezultirao je otežanim radom velikog dijela našeg sistema, zbog značajnog broja resursa koji se nalazi na pomenutoj infrastrukturi”,  navode u IDDEEA.

Kažu da zbog ovog problema, trenutno nisu u mogućnosti da obezbijede kontinuitet u pružanju određenih usluga prema korisnicima.

Istakli su da njihovi radnici rade neprekidno posljednjih 20 časova, te ulažu dodatne napore kako bi situacija bila normalizovana što je prije moguće.

“Važno je istaći da smo u proteklim godinama više puta planirali nabavku adekvatne opreme za ove namjene, ali nismo bili u mogućnosti da to realizujemo zbog nedostatka budžeta, odnosno poništenja nabavke. Nažalost, zbog nedostatka novčanih sredstava i neuspjeha u procesu nabavke 2022. godine (postupak je bio poništen, a nakon toga u budžetu nismo imali više sredstva za ponovno pokretanje procedura nabavke), još nismo uspjeli obezbijediti novi sistem. Agencija je i u ovoj godini ponovo planirala nabavku navedene opreme, međutim kako su sve institucije još u privremenom finansiranju, nemamo mogućnosti nabavke”, istakli su iz IDDEEA te dodali da je „oprema koju imaju nabavljena 2012. godine“.

Izvor: Glas srpske