Sistem ponovo u funkciji

22.03.2024. - Aktuelno

Informacioni sistem Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA), koji je u toku jučerašnjeg dana imao određene probleme, ponovo je uspostavljen i sada u potpunosti funkcioniše.

“Pružanje usluga našim korisnicima, kao i razmjena podataka prema svim nadležnim organima, danas se odvija nesmetano”, saopšteno je iz IDDEEA.

U saopštenju se navodi da je, nakon 18 sati neprekidnog rada na otklanjanju ovih problema, tehnički tim IDDEEA BiH uspostavio informacioni sistem Agencije da funkcioniše u punom kapacitetu.

Iz IDDEEA ističu da je, s obzirom da je riječ o opremi koja je nabavljena 2012. godine, Agencija više puta planirala nabavku adekvatne opreme za ove namjene, ali da nije bila u mogućnosti da to realizuje zbog nedostatka budžeta, što znači da nema adekvatan način da je zamijeni, iako se smatra zastarjelom.

“Uprkos navedenim izazovima, zaposleni u Agenciji uložili su dodatne napore da se situacija normalizuje, te još jednom možemo potvrditi da sada sistem funkcioniše bez poteškoća”, poručili su iz IDDEEA i zahvalili za razumijevanje.

Izvor: Agencije