Žena preminula zbog lijeka za mršavljenje FOTO

10.11.2023. - Aktuelno

Australka koja je uzela popularni lijek za mršavljenje Ozempic kako bi izgubila nekoliko kilograma uoči vjenčanja svoje kćeri, umrla je od gastrointestinalne bolesti, prenosi NY.

htjela_da_stane_u_omiljenu_haljinu____ena_preminula_zbog_lijeka_za_mr__avljenje_foto54.jpeg

Trish Webster (56) je prepisan lijek Ozempic kako bi joj pomogao da obuče haljinu iz snova za svadbu svoje kćeri.

Ozempic je odobrila Američka agencija za hranu i lijekove za osobe s dijabetesom tipa 2, a diljem svijeta se u posljednje vrijeme koristi kao lijek za mršavljenje.

Lijek djeluje tako što oponaša prirodni hormon GLP-1, koji usporava prolazak hrane kroz želudac i crijeva pa se ljudi duže osjećaju sitima. Ali do problema dolazi kada lijek previše uspori želudac ili blokira crijeva.

htjela_da_stane_u_omiljenu_haljinu____ena_preminula_zbog_lijeka_za_mr__avljenje_foto187.jpeg

Webster je Ozempic uzimala zajedno s injekcijom Saxenda na recept te je u pet mjeseci izgubila oko 15 kilograma.

Lijekovi su joj pomogli u gubitku kilograma, ali zbog njih se i razboljela.

U januaru, samo nekoliko mjeseci prije kćerine svadbe, Trishin suprug ju je pronašao bez svijesti, a iz usta joj je curila smeđa tekućina.

“Shvatio sam da ne diše i počeo s oživljavanjem. Smeđa tekućina joj je izlazila iz usta, a ja sam ju okrenuo na bok jer nije mogla disati”, ispričao je Roy Webster za ‘60 Minutes Australia‘.

Trish je te noći umrla, a kao uzrok smrti navodi se akutna gastrointestinalna bolest.

“Da sam znao da se to moglo dogoditi, ona ne bi uzimala te lijekove. Nikad nisam pomislio da se od toga može umrijeti”, kaže njezin suprug.

Izvor: Bl portal