Pogledajte kakvo vrijeme nas očekuje tokom božićnih praznika

05.01.2024. - Aktuelno

Toplo vrijeme, za sada, karakteriše ove zimu. Za protekli decembar oboreni su rekordi za apsolutnu maksimalnu temepraturu. U Novu godinu ušli smo bez snijega, a kako će biti za Badnji dan i Božić?

Responsive image

Prognoza kaže da se danas nastavlja toplo, promjenljivo i vjetrovito vrijeme.

Kiša će padati na jugu i zapadu, uveče lokalno i na sjeveru, a u ostalim predjelima će biti pretežno suvo i oblačno uz kraće sunčane periode.

Nastaviće da jača jugo koji će ponegdje imati i olujne udare. Minimalna temperatura od 0 do 5, da jugu do 8, a maksimalna od 10 do 15 stepeni, uvišim predjelima od 6.

Na Badnji dan u Srpskoj će biti oblačno uz kraće sunčane periode. Uveče povremeno sa slabom kišom.

Vjetar slab do umjeren, južnih smjerova, uveče u pojačanju, pa može imati i jake udare. Minimalna temperatura vazduha oko 3, a maksimalna oko 14 stepeni.

Poslije podne stiže jače kiša sa sjevera uz postepen pad temperature i slabljenje vjetra.

Tokom noći će usljed pada temperature kiša u višim predjelima preći će u snijeg, a tokom dana i u nižim predjelima, prognoza je za Božić.

Tokom dana će snježne padavine zahvatiće većinu krajeva uz formiranje snježnog porkivača, u većini krajeva uveče i jačanje sjevernog vjetra, dok će na krajnjem jugu padati kiša.

Minimalna temperatura vazduha očekuje se tokom dana od -4 na zapadu i višim predelima, do 1 stepen na istoku, a na jugu do 9 stepeni.

Izvor: Bl portal