Posrednici pokušali doći do radnika “Deponije” koji je napadnut od strane službenika SIPA

07.06.2024. - Aktuelno

Službenici SIPA, koji su prijavljeni za nanošenje povreda radniku ”Regionalne Deponije” M.M. iz Zvornika, još nisu identifikovani, a kako se saznaje, određeni posrednici pokušali su kontaktirati oštećenog kako bi ”ispeglali” situaciju!

Nakon što je cijeli slučaj dospio u medije, određeni posrednici su se javili ljudima bliskim oštećenom u namjeri da izglade situaciju. Do kontakta s oštećenim nije došlo i poručeno im je da se obrate policijskim inspektorima koji vode istragu, kaže izvor ATV.

Slučaj je prijavljen kao krivično djelo nanošenje tjelesnih povreda koje se goni po prijedlogu oštećenog pa i ne čudi pokušaj ”peglanja” i uticaja na povrijeđenog radnika. Ipak konačnu kvalifikaciju djela donijeće Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini, koje vodi istragu.

Prema prijavi M.M. je korjenom dlana šake udaren u čelo. Njegov zdravstveno stanje je stabilno, ali je zadržan u zvorničkoj bolnici na daljem posmatranju.

“Pacijent je trenutno stabilno i nije životno ugrožen. Inicijalno se žalio na povraćanje što ukazuje na potres mozga. Urađene su pretrage i kontrolni CT i nema vidljivih povreda mozga. Ipak, ostaje naredna 72 sata u bolnici na opservaciji i praćenju”, rekli su u Bolnici Zvornik.

Zbog toga M.M. još nije ispitan na okolnosti napada i to će biti učinjeno nakon što bude otpušten iz bolnice. Očevici događaja ispričali su da su se službenici SIPA ponašali bahato prema radnicima ”Deponije”, a zanimljivo je da je jedan od njih za vrijeme incidenta bio u šorcu.

Kao što je ATV prvi objavio radnik ”Regionalne Deponije” napadnut je na svom radnom mjestu u Osmacima kod Zvornika kada su dva muškarca, za koje se ispostavilo da su službenici SIPA, bez najave i dozvole ušli u krug preduzeća i dronom krenuli da snimaju. Radnik ih je upozorio da ne mogu nenajavljeno i bez dozvole zaposlenih ništa snimati što je dovelo do verbalne rasprave tokom koje je jedan od službenika SIPA udario M.M. u glavu.

Na upit u SIPA su naveli da su upoznati sa ovim događajem.

Nadležno Odjeljenje za unutrašnju kontrolu Agencije, po hitnom postupku sprovešće sve mjere i radnje u cilju provjere navoda iz vašeg upita, u vezi čega je već ostvarena saradnja i sa policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske. Ukoliko se potvrde saznanja da je neko od zaposlenika Agencije postupao na način koji ukazuje na osnov sumnje da je počinjena povreda službene dužnosti protiv istog će biti preduzete odgovarajuće mjere, rekla je portparol SIPA Jelena Miovčić.

Izvor: Srpska info