Djevojčica svjedočila mučnom ubistvu u Sarajevu

10.06.2024. - Aktuelno

Stanovnici Kantona Sarajevo (KS) uznemireni su nakon ubistva koje se dogodilo danas iza 16.00 sati na Vilsonovom šetalištu, koje je jedno od najfrekventnijih dijelova grada.

U trenutku ubistva i pucnjave u kojoj je ispaljeno 16 metaka na Vilsonovom šetalištu je bilo i maloljetnika koji su se u tom trenutku vraćali iz škole, a jedna od djevojčica je, nažalost, svjedočila mučnom ubistvu.

Klix je kontaktirao ministra unutrašnjih poslova KS Admira Katicu koji je rekao da će policija ispitati sve okolnosti usljed kojih je danas došlo do upotrebe vatrenog oružja.

“Policija Kantona Sarajevo i u ovom trenutku intenzivno radi na rasvjetljavanju ovog slučaja, a lice koje je upotrijebilo oružje je pod kontrolom policije”, kaže Katica.

Dodaje da će nakon okončanog uviđaja MUP KS saopćiti javnosti više informacija.

“Činjenica da je do upotrebe vatrenog oružja došlo u jednoj od najprometnijih ulica u gradu dodatno nas obavezuje da što brže i efikasnije djelujemo jer smo svjesni uznemirenosti građana. U skladu sa onim što deẓ̌urni tužilac odredi, MUP Kantona Sarajevo poduzet će mjere i informisati javnost”, zaključuje Katica.

Izvor: klix.ba / Foto: Screenshot/Dnevni avaz