Građani se okupljaju ispred NS RS: Dolazak ovdje je opravdan, vlast donosi nenarodne odluke | Bijeljina.com

Građani se okupljaju ispred NS RS: Dolazak ovdje je opravdan, vlast donosi nenarodne odluke

07.09.2023.

Na platou ispred Narodne skupštine Republike Srpske već se okuplja veliki broj građana, kojima će se od 19 časova obratiti narodni poslanici i drugi funkcioneri stranaka koje predstavljaju opoziciju.

Građani kažu za “Nezavisne novine” da je “Skupština na otvorenom” dobar potez predstavnika opozicije, jer vladajuća većina na čelu sa SNSD-om konstantno donosi odluke koje su štetne za Republiku Srpsku.

Milan Bjeličić ističe da je parlament Srpske postao mjesto u kome se donose odluke koje predlaže samo jedan čovjek, a da svi poslanixi vlasti slijepo prate sve što on kaže.

“Oni 15 dana prije imaju pripremljene odluke, onda ih samo iznesu i usvoje, bez obzira na stavove opozicije. A ono što je najgore, za šta god dignu ruku, to ne poštuju, poput ovih posljednjih zaključaka”, navodi Bjeličić.

“Ja ih sve podsjećam da je narod glasao i za poslanike koji čine vlast, da ih predstavljaju u Skupštini, a šta oni rade, dižu ruku kad im je jedan čovjek kaže. Ako će tako stalno biti, onda ih narod nije trebao ni birati. To je sramota”, dodao je on.

Izvor: Nezavisne