Zoran Kasagić uhapšen nakon neuspjele deložacije

13.03.2024. - Aktuelno

Nakon neuspjelog pokušaja deložacije policijski službenici PU Gradiška uhapsili su Zorana Kasagića, vlasnika kafe bara ”Akademik”, zbog sumnje da je počinio krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje!

Kasagić je ranije danas praktično spriječio sudske izvršitelje i policiju da ga deložiraju iz kuće u Ulici majora Milana Tepića, tako što je izašao na balkon držeći plinsku bocu, prijeteći da će sve dići u vazduh.

Deložacija je, uz saglasnost postupajućeg sudije Osnovnog suda u Gradišci, odgođena do daljnjeg iz bezbjednosnih razloga.

”Policijski službenici su lišili slobode Z.K. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se protiv lica Z. K. nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta dostavi izvještaj za počinjeno krivično djelo”, saopštila je Policijska uprava Gradiška.

Dodaju da je djelo je počinjeno prilikom deložacije izvršenika Z.K. u ulici Milana Tepića, grad Gradiška, od strane Osnovnog suda u Gradišci. Kasagić je sproveden na kriminalističku obradu.

U vezi sa ovim slučajem u javnosti su se pojavile brojne dezinformacije i neutemeljene priče koje su izazvale paniku među građanima, a naročito među roditeljima djece koja pohađaju obližnje vrtiće.

Zbog svega PU Gradiška je apelovala na građane da ne šire paniku i dezinformacije.

Izvor: ATV