Tokom hapšenja napao i povrijedio policajca

20.11.2023. - Aktuelno

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška uhapsili su R.J. iz Gradiške zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Responsive image

Naime, Policijskoj stanici Gradiška oko 35 minuta poslije ponoći prijavljeno je narušavanje javnog reda i mira ispred ugostiteljskog objekta u Gradiški, između više osoba, prenosi Srpskainfo.

Policijski službenici su dolaskom potvrdili navode prijave, te je prilikom uspostavljanja javnog reda i mira, lice inicijala R.J. iz Gradiške, odbilo da postupi po izdanom naređenju policijskih službenika da prestane sa narušavanjem javnog reda i mira, zatim je isti prilikom lišenja slobode fizički napao policijskog službenika i istom nanio tjelesne povrede u predjelu glave.

Lice R.J. je vidno bilo pod uticajem alkohola, isti je odbio da se podvrgne metodama ispitivanja na prisustvo alkohola i opojnih droga u organizmu.

O svemu navedenom obavješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se protiv R.J. nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta dostavi izvještaj za počinjeno krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Slijedi dalji rad na utvrđivanju prekršajne odgovornosti ostalih učesnika događaja.

Policijska uprava Gradiška saopštila je da osuđuje svaki vid nasilnog ponašanja i napada na policijske službenike i pozvala građane da se uzdrže od ovakvih ponašanja.

Izvor: Bl portal