Saobraćajna svađa otkrila lažnog Poljaka i niz krivičnih djela

05.04.2024. - Aktuelno

Nakon saobraćajnog konflikta, policija u Gradišci otkrila je lažnog državljanina Poljske koji je falsifikovao dokumenta, a koji je zapravo M.J. iz Srbije, a osim njega uhapšeni su i J.K. iz Gradiške, N.L. iz Pala.

Terete ih da su počinili krivična djela tjelesna povreda, falsifikovanje isprave, omogućavanje uživanja opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, a sva ova djela evidentirana su nakon prijave sukoba koji se desio u četvrtak u Gradišci.

Naime, policiji je muškarac prijavio da su ga fizički napale nepoznate osobe u Gradišci, koje su autom otišle u nepoznatom pravcu.

Operativnim radom na terenu, policijski službenici PU Gradiška, su pronašli auto i u njemu zatekli J.K. iz Gradiške i J.D. iz Poljske.

Međutim, provjerama u evidencijama Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, utvrđeno je da je za J.K. iz Gradiške raspisana potraga od strane PU Gradiška, zbog ugrožavanje sigurnosti.

Oni su potom podvrgnuti testiranju na prisustvo droga u organizmu te je utvrđeno da su pozitivni na kokain.

Tako je policija došla i do saznanja da su drogu konzumirali u kući i automobilu od J.K., te da su bili i u društvu N.L. iz Pala.

Sve ovo policiju je tokom kriminalističke obrade dovelo do saznanja da je J.D. iz Poljske, zapravo falsifikovao lične dokumente te da se radi o M.J. iz Srbije, a koji je povratnik u izvršenju krivičnih djela i kako se saznaje policiji je poznat zbog droge.

Tada je utvrđeno da je on zajedno sa Paljaninom N.L. fizički napao muškarca u Gradišci zbog svađe u saobraćaju.

“Na osnovu Naredbe Osnovnog suda u Gradišci, izvršen je pretres kuće, pratećih objekata i vozila vlasništvo J.K. iz Gradiške, a tom prilikom je pronađen i oduzet pištolj, municija, određena količina bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na kokain te drugi predmeti”, navode iz PU Gradiška.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se nakon kompletiranja predmeta dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima protiv navedenih lica, te da se M.J. iz Srbije, preda Terenskom centru za strance Banjaluka.

Izvor: Nezavisne