Od strujnog udara farmeru stradalo 7 krava

06.06.2023. - Aktuelno

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor najavio je danas da će Gradska uprava obezbijediti i u toku sedmice uplatiti pomoć za porodicu Rajka Zorića iz Rasavaca kojem je za vikend od strujnog udara stradalo sedam muznih krava od ukupno osam.

On je izjavio da je Odjeljenje za poljoprivredu i ruralni razvoj na raspolaganju za dalje konsultacije, savjete i preporuke.

“Imaćemo i različitih vrsta pomoći koje ćemo razmotriti kako bi se ova porodica prehranila i nastavila da živi normalno”,  rekao je Javor.

U izjavi novinarima prilikom posjete ovoj porodici gradonačelnik Prijedora je dodao da je banalan razlog prouzrokovao ovako veliku tragediju, a da je samo jedna muzna krava ostala u domaćinstvu.

“U narednom periodu učinićemo sve što je do nas da stabilizujemo i da ovoj porodici omogućimo da nastavi da živi od svog truda i rada”,  poručio je Javor.

Sedmočlano domaćinstvo Zorića živi isključivo od poljoprivrede, a nedavno se jedan sin zaposlio u Prijedoru. Već dvadeset godina drže muzne krave i prodaju mlijeko. Od osam krava stradalo je sedam, a ostalo je četvoro male teladi od kojih najmlađe od četiri dana.

“Ja sam bio na njivi, kosio travu tu ispod kuće, a sin je davao hranu i onda je počeo plakati i vrištati, zvati mene, nešto se dešava…Ja sam utrčao unutra, ali nisam mogao ništa spasiti”,  rekao je Rajko.

On je dodao da su se, osim gradonačelnika Javora, komšije, prijatelji, brojni pojedinci, institucije, firme i udruženja javili da pomognu, čak i iz Srbije.

Izvor:Srpskainfo/Foto Udruženje mljekara RS