Novak nominovan za najboljeg sportistu svijeta

26.02.2024. - Aktuelno

Novak Đoković je nominovan za nagradu za najboljeg sportistu svijeta i veliki je favorit da je dobije.

sport

Uz srpskog tenisera, nominovani su još i atletičari Mondo Duplantis (Švedska) i Noa Lajls (SAD), vozač Formule 1 Maks Ferstapen (Holandija) i fudbaleri Erling Haland (Norveška) i Lionel Mesi (Argentina). S obzirom na uspjehe u prethodnoj godini, može se reći da je Ferstapen najozbiljniji kandidat za nagradu uz Đokovića.

“Oduševljen sam što sam ponovo nominovan za Laureus svjetskog sportistu godine”, rekao je Đoković nakon što je nominovan za prestižnu nagradu i potom je dodao: “Ovu nagradu sam osvojio četiri puta, i svaka je bila veoma posebna i nezaboravna na svoj način. Ovo je čast veća od bilo koje druge, jer je akademija ‘Laureus’ ta koja donosi odluku i oni znaju kako je doći na vrh sport i šta je potrebno da se ostane tamo. Ove godine, kao i uvijek, oduševljen sam kvalitetom sportista uz koje sam nominovan. To je ono što Laureus nagrade čini tako posebnim za nas i zašto želimo da osvojimo onoliko koliko i kada se takmičimo.”

Podsjetimo, Novak Đoković je prethodne godine osvojio tri od četiri grend slema, nažalost poražen je u finalu Vimbldona, a takođe je osvojio i dva mastersa uz završni masters u Torinu. Može se reći da je mnogo toga na njegovoj strani, ali su i svi ostali igrači koji su mu konkurencija imali vrhunske rezultate.

Izvor: Mondo