Otac podjelio neprijatnost koju su preživjeli zbog kćerkinog konzumiranja energetskih pića

09.02.2024. - Aktuelno

Jedan otac podijelio je na Fejsbuku dramu koju su preživjeli, kada je kćerki pozlilo zbog energetskih pića.

tinejdzerka

Agonija porodice počela je jedne večeri kada im je dijete izašla u grad. Vratila se kući, otišla da spava, a oko ponoći se budi sa jakim bolovima stomaka.

“Mislimo kiselina ili što je popila hladan sok u kafiću. Ide uobičajeno, čaj, probiotik, masaža. Zaspala, u pola tri zove iz sobe na mobilni. Skačemo, prenemaže se ponovo od bolova. Hitna, onda hirurgija, infuzija, buscopan, kontrolok. Dolaze nalazi krvi, nekoliko hiljada puta povećane amilaze, doktor blijed, kaže akutna upala gušterače. Jel pila alkohol, jel bila prehlađena. Ništa od toga. UKC Tuzla hitno. Meni ne daju da vozim svojim kolima mora ići ambulantnim. Hitno prijem u prijemnoj ambulanti, dolazi čitav odjel sestara i doktora, ultra zvuk, nalazi krvi, EKG. Pitam je šta je pila. Kaže onako sva preplašena, energetska pića, svaki dan, nekada i više njih”, navodi on u svom postu i dodaj kako mu doktor gastroenterolog kaže da se od upale gušterače izazvane energetskim pićima lako može umrijeti.

“Dva dana agonije dolaze rezultati krvi stanje rapidno se popravilo, na CT samo malo uvećanje glave gušterače i mali podliv. Preživjeće i oporaviće se. Ali kao roditelj, nećemo se mi oporaviti jer savjeti koje dajemo izgleda u magli i vjetru nestanu. Sad si čudom živa i opomena ti je ovo. Iskustvo moram podijeliti, jer sva su djeca nevine duše koje odlutaju kada mi roditelji zakažemo. Djeca nisu kriva, uvijek smo mi krivi. I opet. Energetska pića ubijaju, brzo i strašno”, navodi on u svom postu.

Izvor: Srpska info