Vukanović napao Baju Malog Knindžu

15.01.2024. - Aktuelno

Nebojša Vukanović, narodni poslanik i lider “Liste za pravdu i red” smatra da je odlikovanje pjevača Baje Malog Knindže povodom Dana Republike Srpske veliko poniženje.

Responsive image

Na svom blogu je ocijenio da je uručivanje ordena Njegoša prvog reda Mirku Pajčinu iz ruku predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika ne samo veliko poniženje već i, kako je naveo, “zloupotreba imena našeg velikana”. Smeta mu što je pjevač Baja Mali Knindža pjevao i tokom rata prije tri decenije.

“Obojica su dezerteri koji nisu opalili metka tokom Otadžbinskog rata niti proveli dan na ratištu kad se branila i stvarala Otadžbina, već su švercovali i pjevali, zarađivali novac dok je narod ginuo, a sada se međusobno čašćavaju i odlikuju, po matrici ja tebe vojvodo, ti mene serdare”, navodi Vukanović.

Za popularnog pjevača kaže da „vodi kampanju u korist režima“, a da je novu pjesmu „Republiko Srpska“ dobro unovčio, pa traži da ispostavi račun. Po svemu sudeći, smeta mu i što se fotografisao sa Goricom Dodik, kćerkom predsjednika Srpske.

“Nema potrebe da aktivno učestvuje u kampanji vlasti, promoviše Dodikove, od Milorada do Gorice, proslavlja dezertere i izdajnike koji uništavaju srpski narod, a uporno srbuje, pjeva o srpstvu i patriotizmu”, napisao je Vukanović.

Izvor: Bl portal