Osumnjičeni za brutalno ubistvo Saše Kulišića ostaju u pritvoru

29.04.2024. - Aktuelno

Najduže do 29. jula ove godine iza brave ostaje dvoje osumnjičenih za ubistvo Dobojlije Saše Kulišića (45), a koji je brutalno nasmrt izboden 31. januara ove godine, saznaju “Nezavisne novine”.

Podsjetimo, Okružno javno tužilaštvo Doboj u konrektnom slučaju vodi istragu protiv Kulišićeve supruge Andree Kajganić (33) i njenog ljubavnika Dražena Lazarevića (19).

“Za osumnjičene je na prijedlog tužilaštva Vrhovni sud Republike Srpske 24. aprila produžio pritvor za još tri mjeseca tj. najduže do 29. jula, a po okončanju istrage će biti donesena odgovarajuća tužilačka odluka”, rečeno je “Nezavisnim novinama” iz Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

U ovom slučaju, podsjetimo, uhapšena je i Kulišićeva kćerka (15).

“Ovo tužilaštvo je 23. aprila podnijelo sudiji za maloljetnike Osnovnog suda u Doboju prijedlog za izricanje zavodske vaspitne mjere, sa prijedlogom za produženje pritvora, zbog sumnje da je kao saizvršilac, zajedno sa osumnjičenima A.K. i D.L. počinila teško ubistvo”, rekli su nam iz Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Kako je ranije saopšteno iz Okružnog suda u Doboju, maloljetna kćerka Saše i Andree je osumnjičena da je Kulišića omamila tabletama.

“Kćerka je usitnila veći broj tableta ‘Treana’ jačine 10 mg, koje je kupila Andreina sestra V.M. na molbu osumnjičenih, te ih pomiješala sa vodom”, navodi se u saopštenju.

Potom je maloljetnica, dodaje se, po dogovoru sa osumnjičenima, u večernjim časovima otišla u kuću svog oca gdje je vodom u kojoj je bio izmrvljeni prah tableta napravila limunadu koju je dala svom ocu da ga omami i uspava.

Te tablete su, dodaje se, supruga i kćerka i u ranijem periodu davale Kulišiću, a da on za to nije znao.

“Nakon što su tablete tu veče počele djelovati i nakon što je on zaspao, maloljetnica je ostavila otključana ulazna vrata od kuće, o čemu je obavijestila osumnjičene koji su došli i ušli unutra”, dodaje se u saopštenju.

Kako se navodi u nastavku, osumnjičeni su ušli u kuću i maloljetnoj kćerki rekli da ide u dnevnu sobu i da zatvori vrata.

“Osumničeni su ušli u sobu gdje je spavao Kulišić gdje su ga vezali na način da su mu oblijepili glavu sivom selotejp trakom, a noge i ruke vezali kanapom i selotejp trakom. Zadali su mu par udaraca od kojih je krvario, da bi ga potom iznijeli iz kuće i vozilom odvezli u šumu gdje su mu zadali nepoznatim predmetom četiri ubodne rane u stomak. On je premino, a oni ga takvog ostavili u šumi”, pojašnjeno je iz suda.

Izvor: Nezavisne