Petrović blokirao projekte u Bijeljini, nije obezbijedio ni provođenje zakona (VIDEO)

16.03.2023. - Aktuelno
Da je Ljubiša Petrović ispunjavao dužnosti i obaveze jednog gradonačelnika – do referenduma o njegovom opozivu ne bi došlo, rekao je za Telering, predsjednik Skupštine grada Bijeljina, Aleksandar Đurđević.

Pojašnjava, za dvije i po godine gradonačelničkog mandata, Petrović nijedan kapitalni projekat nije pokrenuo, a kamoli realizovao, iako je u gradskoj kasi imao 150 milona maraka.

Đurđević, ističe, i da osim blokade projekata – gradonačelnik Bijeljine nije obezbijedio ni sprovođenje zakona, opštih akata, kao ni skupštinskih odluka.

“Јednostavno, evidentno je da su kapitalni projekti zaustavljeni u prethodne dvije i po godine. Iz ugla Skupštine grada – mi smo odradili sve što je u našoj nadležnosti, da stvorimo preduslove da se radi u našem gradu, da se naš grad razvija. Oko 93 odsto prijedloga, koji su dolazili iz kabineta gradonačelnika – mi smo podržavali, imajući u vidu da je gradonačelnik nosilac vlasti. Ali, vidite, da se ništa nije uradilo. Od sportske dvorane, koja je i dalje livada do ostalih nerealizovanih projekata”,  naglasio je Đurđević.

Izvor/Foto:RTRS