Granice su se svaki put pomjerale

15.02.2024. - Aktuelno

Djevojka iz Tuzle Zerina Hadžiomeragić na svom Fejsbuk profilu objavila je status u kojem je navela da je žrtva brutalnog zlostavljanja.

Zerina Hadžiomeragić

Ona je objavila i fotografije za koje navodi da dokazuju njene tvrdnje, ali je post ubrzo uklonjen sa društvene mreže.

Njen status prenosimo u cjelosti, bez uredničkih korekcija:

“Jako mi je teško da pričam o ovome i svaki put šutila zato što me je bilo stid jer sam se svaki put vraćala u ovaj odnos. Ni dan danas ne bih progovorila o ovome da nisam primorana, blaćenje moga imena, vrijeđanje časti i pričanje neistina su razlog mog oglašavanja.

Žrtva sam psihičkog i fizičkog zlostavljanja već godinama u vezi koja je bila izrazito toksična i nezdrava. Granice su se svaki put sve više i više pomjerale. Prijetnje, ucjene, uznemiravanja i udarci su samo neki od elemenata ove veze.

Zadnji događaj se desio u Beogradu, gdje je osoba Ademir Peleš nanio teške tjelesne povrede, loma nosa. Nakon toga me je ostavio na ulici Beograda krvavu i svojim vozilom se vratio u BiH a ja sam ostala narednih 10 sati u urgentnog centru, potom se vratila taksijem jer nisam htjela da svoju porodicu uznemirim a prijatelja me je bilo stid.

Prije 2 sedmice sam operisala nos, morala sam jer je bio potpuno slomljen. Dosta puta sam se javljala stručnim licima i išla na seanse jer jednostavno nisam mogla da izađem iz ovog odnosa u kome su se problemi rješavali udarcima, psovkama i uvredama.

Nakon ovog incidenta sam ponovo potražila i stručnu pomoć.

Dodaću da je i prošle godine na moru izvršio fizičko nasilje prema meni, policija je intervenisala, osuđen je i tad bio. Dosta djevojaka se nosi sa ovim užasnim problemom i ne mogu da se izvuku iz začaranog kruga. Saosjećam se i znam kako je. Potrebna je sva podrška svijeta.

Danas kad svjedočimo užasnim događajima, molim vas da razmislite kome dajete vjetar u leđa i podršku a kome upućujete negativne komentare.

Dodatno ću objaviti i svoj psihijatrijski nalaz jer sam ga izgubila, čekam da mi pošalji novi”, napisala je na svom Fejsbuku.

Izvor: radiosarajevo.ba / Foto: Facebook / Zerina Hadžiomeragić