Cilj nam je utvrditi zdravstveno stanje Mladića (Video)

20.02.2024. - Aktuelno

Cilj tima ljekara, koji je danas stigao u Hag, je da utvrdi zdravstveno stanje generala Vojske RS Ratka Mladića i pokuša da ga unaprijedi, rekao je generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić.

zdravlje

“Ovdje smo u Hagu, sa veoma stručnim kadrom iz Banjaluke, Milanom Stojakovićem, Nikolom Šobotom i Sinišom Miljkovićem, gdje ćemo pregledati generala Ratka Mladića, koji se ovdje nalazi u pritvoru. Prvo ćemo porazgovarati sa njim, da vidimo kakve tegobe ima, a zatim ćemo pogledati njegov medicinsku dokumentaciju”, istakao je Đajić.

Dodaje da će nakon pregleda medicinske dokumentacije stručni tim doktora uraditi detaljan pregled generala Mladića.

“Cilj nam je da utvrdimo kakvo je njegovo zdravstveno stanje, te da vidimo možemo li pomoći da unaprijedimo zdrvastveno stanje generala, odnosno da li prima adekvatnu terapiju”, dodaje Đajić.

Navodi da tim doktora iz Banjaluke veoma dobro poznaje sve lijekove koji se koriste u svijetu i da će utvrditi treba li Mladić da koristi neke od tih lijekova.

Podsjećamo, za porodicu generala ovo će biti veoma značajno, između ostalog i zbog toga što će ljekari sa generalom komunicirati na maternjem jeziku.

Izvor: RTRS