MUP RS otpustio policajce koji su hapšeni zbog razbojništva nad migrantima

15.05.2024. - Aktuelno

MUP Republike Srpske otpustio je iz službe policajce Miloša Bajića, Bojana Stankovića, Đorđa Straživuka i Dejana Stanišić koji su uhapšeni u novembru 2022. godine zbog sumnje da su izvršili razbojništvo nad četvoricom migranata.

Iako je Okružno javno tužilaštvo Banjaluka protiv ovih policajaca nedavno obustavilo istragu navodeći kako nema dokaza da su izvršili razbojništvo, dispicpilnska komisija MUP-a Srpske im nije progledala kroz prste.

”Disciplinska komisija MUP-a Republike Srpske izrekla je konačnu disciplinsku mjeru prestanak radnog odnosa zbog teže povrede radne dužnosti policijskim službenicima M.B., B.S. Đ.S. i D.S”, navode u MUP-u Srpske.

Dodaju da je mjera izrečena zbog teže povrede radne dužnosti iz Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima i to neizvršavanje, nesavjesno ili neblagovremeno izvršavanje poslova i zadataka, te ponašanje u službi i izvan službe koje narušava ugled MUP-a RS.

Podsjetimo, policajci su uhapšeni zbog sumnje da su 7. novembra 2022. godine na platou ispred autobuske stanice u Banjaluci izvršili razbojništvo nad migrantima iz Avganistana, kojima su navodno ukrali oko 700 evra.

Ključno za obustavljanje istrage je bilo to što žrtve nisu prepoznale osumnjičene policajce kao počinioce razbojništva.

Izvor: ATV