Tijelo radnika “Čistoće” letjelo skoro 50 metara

04.11.2023. - Aktuelno

“Bilo je užasno, tijelo radnika je letjelo skoro 50 metara kada ga je udario automobil „opel korsa“, ispred nekadašnje Fabrike duvana u centru Banjaluke.”

policija63.jpeg

Ispričao je ovo za Srpskainfo jedan od očevidaca ove užasne nesreća.

Do nesreće je došlo noćas, oko jedan čas iza ponoći, kada je radnika „Čistoće“ Ranka Miloševića (58) udario automobil „korsa“ kojom je upravljao Vojo Čivčić (27) iz Banjaluke. Vozač je poslije nesreće pobjegao, ali je ubrzo pronađen i uhapšen.

Očevidac ove nesreće ispričao je za Srpskainfo da su radnici “Čistoće” išli pored cisterne i prali ulicu u pravcu od Pozorišta prema zgradi Vlade.

Kaže da je na kamionu bila upaljena rotacija i on se polakao kretao, dok su oni pored njega išli i prali ulicu.

“Crvena “corsa“ je ogromnom brzionom prošla pored njih i tada je išao istim smjerom kao i oni. Poslije nekog vremena taj se automobil vraćao ogromnom brzinom iz pravca zgrade Vlade i prošao je tik uz cisternu i onda je udario nesretnog čovjeka koji je prao ulicu”, kaže izvor Srpskainfo.

On dodaje da je radnik “Čistoće“ od udara odletio oko 50 metara od mjesta nesreće.

“Ne mogu vam opisati kakav je to užasan bio prozor. Nisam mogao vjerovati šta sam vidio. Krv je bila na sve strane. Ljudi su odmah trčali prema tom čovjeku. Vozač “corse“ je zatim usporio i zaustavio se, mislio sam da će izaći iz vozila. Međutim, on je samo dao gas i pobjegao”, pojašnjava jedan od očevidaca.

Oni su odmah policiji rekli da je “corsa“ dobro slupana, ali i da je čuo da je on ubrzo uhapšen. Dodaje da je vozač vjerovatno prešao u suprotnu traku, ili je bio bar na bijeloj linji.

“Nisam bio tu kada su ga uhapsili, ali sam čuo da nije pokazivao nikakve emocije prilikom razgovora sa policijom”, rekao je pomenuti sagovornik.

On je dodao da se ni danas nije oporavio od prizora koji je vidio noćas.

Uviđaj poslije nesreće je obavio dežurni tužilac Okružnoj javnog tužilašva Banjaluka zajedno sa pripadnicima Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Banjaluka.

Tužilac je izdao nalog da se preduzmu sve istražne radnje kao i vještačenja na utvrđivanju okolnosti ove nesreće, a naređena je i obdukcija tijela poginulog koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske.

Izvor: Srpskainfo / Autor: Goran Obradović