Izvršen pretres stana, uhapšeno pet osoba

14.02.2024. - Aktuelno

Banjalučka policija i pripadnici Jedinice žandarmerije Banjaluka uhapsili su danas pet osoba, koje su osumnjičene za više krivičnih djela. 

policija

Hapšenje je izvršeno pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a na osnovu naredbi Osnovnog suda u Banjaluci.

Naime, iz Policijske uprave Banjaluka je saopšteno da je uhapšen S.T. iz Banjaluke, jer je za istim raspisana centralna potjernica od strane Osnovnog suda u Banjaluci, zbog počinjenog krivičnog djela „Proganjanje“, te zbog sumnje da je počinio krivična djela „Ugrožavanje sigurnosti“, „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“, „Lažno prijavljivanje krivičnog djela“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

“Takođe, zbog sumnje da su počinila krivična djela „Ugrožavanje sigurnosti“, „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“, „Pomoć učiniocu poslije izvršenja krivičnog djela“, „Lažno prijavljivanje krivičnog djela“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, lišena su slobode lica T.T., T.T., O.T. i B.T. svi iz Banjaluke”, rekli su u PU Banjaluka. 

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka izvršen je pretres stana u Banjaluci, koji koriste osumnjičena lica kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.

U toku je kriminalistička obrada navedenih lica, a o lišenju slobode lica S.T. obaviješten je Okružni centar Sudske policije Banjaluka.

Kako se nezvanično saznaje, uhapšena je petočlana porodica, Slaviša T. (40), kao i njegove sestre Tamara i Tatjana, te otac i majka Ostoja i Beba T.

Banjaluka.com