Oglasila se policija nakon drame u Gradišci

13.03.2024. - Aktuelno

Velika drama odigrala se u Gradišci gdje je, po nalogu suda, trebala da se sprovede deložacija porodice Kasagić iz kuće i popularnog kafe bara ”Akademik”.

O svemu se sada zvanično oglasila Policijska uprava Gradiška odakle su naveli da je donesena odluka da se deložacija odlaže do daljnjeg. Naime, kako je ATV objavio, Zoran Kasagić je izašao na balkon i držeći plinsku bocu, prijetio je da će sve dići u vazduh.

„Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, su danas, 13.03.2024. godine, postupajući po naredbi Osnovnog suda Gradiška, pružili asistenciju istom, prilikom izvršenja deložacije izvršenika Z. K. u Ulici Milana Tepića, grad Gradiška. Nakon započete asistencije, uz saglasnost postupajućeg sudije Osnovnog suda u Gradišci, donesena je odluka da se ista odlaže do daljnjeg“, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Ova Policijska uprava apeluje na građane Gradiške da ne šire paniku i dezinformacije.

Tokom drame oko kuće se okupio veliki broj sudskih policajaca, vatrogasaca, kao i pripadnika PU Gradiška i Žandarmerije, koji su zbog bezbjednosti zatvorili Ulicu majora Milana Tepića.

Sudski izvršitelji su čak bili ušli u kafić ”Akademik”. U tim trenucima Kasagić se sa plinskom bocom pojavio na balkonu kuće. Iako nije otvoreno prijetio, situacija je bila veoma napeta i deložacija je odgođena iz bezbjednosnih razloga.

Izvor: ATV