Danas oblačno i svježe, uz čestu kišu i pljuskove sa grmljavinom | Bijeljina.com

Danas oblačno i svježe, uz čestu kišu i pljuskove sa grmljavinom

12.05.2023.

U Republici Srpskoj ovih dana biće promjenljivo i nestabilno vrijeme, uz čestu kišu i pljuskove, te maksimalnu temperatura vazduha u subotu do 23, a u nedjelju do 21 stepen Celzijusov, prognoza je Republičkog hidrometeorološkog zavoda.
Danas će biti oblačno i svježe, uz čestu kišu i pljuskove sa grmljavinom.

Najviše padavina i dalje se očekuje na jugu i zapadu gdje će biti i najhladnije. Za istok i sjeveroistok prognozirana je manja količina padavina i više suvog vremena, povremeno će biti i sunčanih intervala i malo toplije. Uveče bi padavine trebale da slabe i prestanu u većini predjela.

Minimalna temperatura vazduha iznosiće od šest do 13, a maksimalna od 14 na zapadu do 20 na istoku, a u višim predjelima na zapadu od 11 stepeni Celzijusovih. Vjetar će u prvom dijelu dana biti slab do umjeren južnih smjerova, a popodne će na sjeveru postepeno slabiti i biti promjenljivih smjerova.

U subotu, 13. maja, jutro će biti pretežno suvo i malo toplije uz sunčane periode. Od sredine dana i tokom popodneva očekuje se nestabilno vrijeme uz čestu kišu i pljuskove sa grmljavinom koji će se premještati od juga i zapada ka sjeveru i istoku. Minimalna temperatura vazduha iznosiće od pet do 12, a maksimalna od 18 do 23, u višim predjelima od 14 stepeni Celzijusovih.

U nedjelju, 14. maja, biće oblačno, svježije i vjetrovito vrijeme uz čestu kišu i pljuskove sa grmljavinom, na jugu i jugozapadu sa obilnijim padavinama. Najmanje kiše očekuje se u Semberiji. Minimalna temperatura iznosiće od osam do 13, a maksimalna od 15 do 21, u višim predjelima od 11 stepeni Celzijusovih. Vjetar će biti umjeren do jak, na jugu i planinama ponegdje i olujni južnih smjerova.

 

Bijeljina.com/FOTO:Pixnio