Ćorić: “Opoziv je borba protiv politike mržnje i podjela” | Bijeljina.com

Ćorić: “Opoziv je borba protiv politike mržnje i podjela”

06.03.2023.

Pokret “Uspješna Srpska”, SRS “Dr Vojislav Šešelj” i Savez za novu politiku pridružili su se danas Narodnoj koalicije “Pokrenimo Bijeljinu” koja podržava opoziv gradonačelnika LJubiše Petrovića.

U ime Gradskog odbora SNSD-a Nedeljko Ćorić izjavio je da su u ovoj koaliciji privrženi idejama da Bijeljina treba da bude grad koji ide naprijed, a ne da bude zamrznut u rukama pojedinca koji želi da odlučuje o svemu.

“Naš nastup je timski, jer ovako važan grad može da vodi samo tim predanih ljudi koji će željeti da Bijeljina bude mjesto boljeg života za sve građane”, rekao je Ćorić nakon pristupanja novih stranaka Koaliciji.

On je istakao da je ova koalicija napravila političke pretpostavke da zajedno sa narodom izvrši opoziv gradonačelnika, za kojeg je rekao da djeluje kao pojedinac i da je zarobio sve institucije grada u jednoj kancelariji, a pokušava da preuzme i nadležnosti Skupštine grada, što je nedopustivo.

“Koalicija `Pokrenimo Bijeljinu` svakim je danom veća, pojedinci, institucije, mjesne zajednice, sportski klubovi i udruženja, svi smo zaključili da je Petrovićeva politika postala previše isključiva i da unosi mržnju među građane, a ne živimo mi da bi se dijelili i mrzili”, ocijenio je Ćorić.

Prema njegovim riječima, politika Koalicije je politika sabiranja, mijenjanja stvari nabolje, kao i razvoja umjesto stagnacije.

Ćorić je rekao da Koalicija okuplja sve u Bijeljini, osim SDS-a i PDP-a, te naveo da i u ovim stankama “mnogi ne podržavaju politiku gradonačelnika”, zbog čega ih je pozvao da im se pridruže u promjenama.

“Za opoziv gradonačelnika očekujemo punu podršku javnosti i građana, da konačno kažemo `ne` vlasti pojedinca, stagnaciji, zarobljavanju institucija, podjelama u društvu”, poručio je Ćorić.

Predsjednik Gradskog odbora Pokreta “Uspješna Srpska” Nemanja Janković rekao je nakon prudruživanja ove stranke Koaliciji “Pokrenimo Bijeljinu” da je na čelu sa Petrovićem “grad u totalnom mraku duže od dvije godine”.

“Idemo zajednički i svim snagama u opoziv, a nakon toga ćemo okupiti ljude koji mogu i znaju da vode grad ka boljem, ka konekciji lokalne i republičke vlasti koju u Bijeljini do sada nismo imali i realizaciji velikih projekata koji će preporoditi grad”, istakao je Janović.

On je ocijenio da Koalicija ima najiskrenije namjere da napravi bolju budućnost za sve građane Bijeljine.

Referendum o opozivu gradonačelnika Bijeljine biće održan 19. marta.

 

izvor:Srna/FOTO:Srna