S posljednje utakmice otišli u smrt

12.11.2023. - Aktuelno

Nedžad Mujagić i Adnan Fajić.poginuli su noćas vraćajući se kući s prvenstvene fudvalske utakmice koju su odigrali u mjestu Brnjaci, nadomak Kiseljaka.

s_posljednje_utakmice_oti__li_u_smrt66.jpeg

Radi se, podsjetimo o članovi lokalnog fudbalskog kluba “Sloga” iz Bosanske Otoke.

U ranim jutarnjim satima na području ove varošice udaljene nekoliko kilometara od Bosanske Krupe, dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj su izgubljena dva ljudska života.

Do nesreće je došlo kada je automobil, u kojem se vozilo pet osoba, iz nepoznatih razloga, pri velikoj brzini skrenuo s puta, probio ogradu mosta i potom završio u hladnoj Uni.

Objavom na svome fejsbuk profilu oglasili su se iz Fudbalskog kluba Sloga:

“Dragi prijatelji, večeras se dogodila tragedija u Bosanskoj Otoci. Igrači NK Sloga iz Bosanske Otoke, njih pet je imalo saobraćajnu nesreću i slijetjeli su sa kolovoza pored mosta u Bosanskoj Otoci. Tri su se fudbalera uspjeli spasiti i izići iz vozila, ali nažalost u vodi su ostali naš član i kapiten Sloge, Nedžad Mujagić Džoni, zaposlen u JKP 10. juli, koji je radio na naplati računa za utrošenu vodu i Fajić Adnan, sin od Rizaha Fajića, nekadašnjeg fudbalera Sloge, koji je i sam nosio dres najdražeg kluba, inače zaposlen na benzinskoj pumpi Energopetrol.

Na mjestu gdje se dogodila nesreća nalaze se ekipe za spašavanje, ronioci i članovi Kajak kluba „Kormoran“ i trenutno je u toku vađenje olupine i tijela nastradalih.

Izvor: Nezavisne