Novi snimci hapšenja braće Hofman (Video)

12.11.2023. - Aktuelno

Braća Ljuban i Miljan Hofman Vidović uhapšeni su prije samo dva dana u jednom šoping centru u centru Beograda, a sad su se pojavili i novi snimci.

novi_snimci_hap__enja_bra__e_hofman__video_2.jpeg

Prethodnih dana javnost u Srbiji uznemirili su sunimci dvojice kik-boksera kako maltretiraju ljude širom Srbije, a pripadnici MUP morali su da reaguju i uhapsili su nasilnike, dok je s njima priveden i njihov advokat Goran Karadarević, jer kod sebe nije imao legitimaciju, ali je ubrzo pušten.

Na najnovijim snimcima koji su dospjeli u javnost, vide se braća Vidović Hofman kako se nalaze na čelu kolone navijača i batinaša, prenosi Nova.rs. U javnosti su se tokom vikenda pojavili i snimci njihovog hapšenja.

Pažnju javnosti ova egzotična braća privukli su spornim snimkom iz Republike Srpske kad je Ljuban Vidović ušao u jedan lokali, gdje su počeli da maltertiraju ljude, a pritom su pričali da oni reketiraju pola Beograda i tražili su vlasnika. Nakon toga pojavili su se snimci na kojem maltretiraju ugostitelja, zatim dostavljača u Srbiji.

Prilikom hapšenja u jednom šoping centru, braća Hofman zatečena su u jednom restoranu, a specijalci u punoj opremi su ih okružili i oborili na pod. Tom prilikom letjele stolice po lokalu. Poslije hapšenja oni su s lisicama na rukama privedeni, a nakon toga određeno im je zadržavanja do 48 sati.

Ljuban i Miljan Vidović, poznatiji kao braća Hofman, biće saslušani danas u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, nakon što su uhapšeni zbog povezanosti sa snimcima uznemirujuće sadržine.

Kako je saopštilo to tužilaštvo, nakon saslušanja biće donijeta odluka o podnošenju predloga da im bude određen pritvor.

U saopštenju se navodi da će u daljem toku postupka tužilaštvo saslušati oštećene i svjedoke i prikupiti i ostale dokaze radi pravilnog utvrđivanja činjeničnog stanja i pravne kvalifikacije, prenosi Tanjug.

MUP će nastaviti da u saradnji sa tužilaštvima prikuplja i ostale dokaze, odnosno da provjerava sve informacije kako bi se utvrdilo da li u radnjama braće Hofman i za sada NN lica postoje obilježja i nekih drugih krivičnih djela.

Oni su uhapšeni u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela nasilničko ponašanje i zlostavljanje i mučenje.

Izvor: Nezavisne