Braća Hofman negirala krivicu, tužilaštvo traži pritvor

12.11.2023. - Aktuelno

Braća Ljuban i Miljan Hofman Vidović iz Bijeljine pred tužiocem u Beogradu izjasnili su se da nisu krivi za krivična djela za koja ih terete, a tužilaštvo je predložilo sudu da im odredi pritvor, saopštilo je beogradsko Prvo osnovno javno tužilaštvo.

bra__a_hofman_negirala_krivicu__tu__ila__tvo_tra__i_pritvor101.jpeg

Iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu ranije su naveli da je u Beogradu pet lica privedeno na informativni razgovor u vezi sa objavljivanjem više snimaka uznemirujuće sadržine u kojima se vidi nasilje i prijetnje, a čuju se i tvrdnje da ta lica “reketiraju pola Beograda”.

Oni su iznijeli odbranu u prisustvu branilaca, a tužilaštvo je, nakon iznesenih odbrana, predložilo da im bude određen pritvor zbog sumnje da će boravkom na slobodi uticati na svjedoke i da bi boravkom na slobodi mogli da ponove ili izvrše nova krivična djela, imajući u vidu njihovu raniju osuđivanost.

Tužilaštvo će u daljem toku postupka ispitati svjedoke, oštećene i prikupiti ostale neophodne dokaze, nakon čega će biti donesena konačna odluka.

Braća, koja su inače kik bokseri iz Bijeljine i od ranije su poznati policiji u Srpskoj, ali zadnjih godina borave u Srbiji.

Kako smo ranije pisali teretili su ih i u slučaju otmice Nenada Jakovljevića koja se desila u Bijeljini 2018. godine, kada je Jakovljević otet i pretučen.

Oni su sada uhapšeni nakon snimaka na društvenim mrežama u kojima je prikazano prijeteće ponašanje grupe muškaraca u nekoliko ugostiteljskih objekata Modriči, ali i na području Srbije.

Inače, zbog tih snimaka policijska uprava Doboj je za njima raspisala potragu a tužilaštvu u tom gradu će podnijeti izvještaj protiv četiri osobe zbog ometanja dokazivanja.

Izvor: Nezavisne