Januarske bebe su magične, a posebno one rođene na Božić

07.01.2024. - Aktuelno

Božiću se najviše raduju djeca, a pogotovo ona koja su još i rođena na taj dan.

bebe

Duplo slavlje, dupli pokloni. Pritom, duplo se raduju i oni koji postanu roditelji na Božić, vjerujući da to nije slučajno i da će njihovi mališani biti posebni.

U narodu je uvijek postojalo uvjerenje da su ta djeca izuzetna, jer su naročito inteligentna, darovita i uspješna. Ali i da im je život vrlo naklonjen, pošto su zaštićena danom svog dolaska na svijet, odnosno Hristovog rođenja.

Mnoga od njih se zovu Božidar, Božidarka, Božica, Boža, Božanka, Božena, Božimir, Božimirka… Međutim, neki roditelji se radije opredjeljuju za imena Kristijan, Kristina ili Hristina, što se prevodi kao „hrišćanin“. I to, takođe, asocira na zaštitu mališana.

Ako je vaša beba rođena januara mjeseca, onda znajte da sve bebe rođene početkom godine imaju prilično dobre šanse da uspiju u karijeri kasnije u životu, budu dobri đaci ili sportisti, prema istraživanjima.

Naučnici su pratili razvoj više od 20.000 dječaka i djevojčica rođenih u januaru. Prema istoj, januarska djeca su bila duža pri rođenju, a kasnije su tokom razvoja bila viša od ostale djece. Prema studiji sprovedenoj u Velikoj Britaniji, djeca rođena prvog mjeseca u godini su češće postajali lekari, nego djeca rođena u ostalim mesecima.

Jedna od studija objavljena u međunarodnom časopisu „Journal od Social Sciences“, istražila je da januarska djeca češće postaju slavne ličnosti. Istraživači su to pripisali karakteristikama januarskih beba koje su najčešće: upornost, kreativnost, snalažljivost i inteligencija.

Časopis „Economic Letters“ je istražio da je mjesec u kom su rođeni neki od najboljih izvršnih direktora upravo januar. A time se rukovode i roditelji djece rođene bilo kog zimskog dana, jer se u staro vrijeme vjerovalo da ona moraju posebno da se čuvaju, kako se ne bi razboljela u prvim hladnim i sniježnim trenucima života“, prenosi krstarica. 

Izvor: Nezavisne