Bolji rezultati Olimpijskog centra “Jahorina” u decembru 2023. nego u istom mjesecu lani

04.01.2024. - Aktuelno

Olimpijski centar (OC) “Jahorina” u decembru 2023. godine postigao je bolje rezultate u poređenju sa istim mjesecom 2022. godine, uprkos izazovnim vremenskim uslovima i nedostatku prirodnog snijega, saopšteno je iz ove ustanove.

jahorina

Direktor OC “Jahorina” Dejan Ljevnaić rekao je da su skijališta otvorena 26. novembra prethodne godine, te da je zahvaljujući predanom radu zaposlenih i najmodernijem sistemu osnježavanja u odnosu na decembar 2022. godine zabilježeno povećanje finansijskih rezultata dva i po puta.

“Do sada je našu planinu posjetilo gotovo 40.000 skijaša i bordera, koji su zajedno ostvarili impresivnih 230.000 prolaza. U pogonu su obje kabinske gondole Poljice i Partizan, ali i sidro Poljice, kao i poligon na istoimenoj lokaciji koji je prilagođen za početnike i najmlađe posjetioce naše planine”, istakao je Ljevnaić.

Iz OC “Jahorina” saopšteno je da se za narednu sedmicu najavljuju snježne padavine, koje će stvoriti uslove za boravak na planini i omogućiti osposobljavanje ostalih ski staza i žičara za prevoz skijaša.

Svi zainteresovani skijaši trenutno mogu ostvariti 30 odsto popusta na sve dnevne, poludnevne i karte za noćno skijanje, a popust će trajati sve dok se ne poveća rad instalacija.

Iz OC “Jahorina” najavili su i niz koncerata na planini, a prvi od njih biće 13. januara kada je planiran nastup Peđe Jovanovića, dok je nastup Nikoline Kovač planiran sedam dana kasnije.

“Nastup Ljupke Stević na redu je 27. januara, a to je samo početak! Do kraja sezone očekuju vas izuzetni nastupi poznatih izvođača poput Indire Radić, Džejle Ramović, Petra Mitića, Rade Manojlović i mnogih drugih”, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Agencije / Foto: Glas Srpske