Milaković VS Malbašić 0

15.05.2023. - Aktuelno

Sudski izvršitelji uz pomoć tehničkih lica preuzeli su restoran “Balkon” u centru Banjaluke i trenutno se na licu mjesta nalazi još samo policija i nekoliko građana.

Kako je i ranije objavljeno, preuzimanje lokala od strane kompanije “Malbašić” odvijalo se uz prisustvo jakih policijskih snaga, a na mjestu događaja okupio se i veliki broj građana.

Zoran Milaković, vlasnik Krajina Borac kaže da se spor oko lokala vodi 21. godinu, te ističe da je prostor prodala prodala Republika Srpska.

“Danas nemamo vještaka da identifikujemo koliko ima kvadrata. Upoznao sam o svemu direktora policije, ministra MUP-a da se radi izvršenje nad imovinom Republike Srpske. Ako ja izgubim ovo Republika Srpska će morati nadoknaditi štetu, jer je to prodala Republika Srpska. Obavijestio sam i predsjednika RS Milorada Dodika i naglasio da samo Republika Srpska može imati štetu. Ja ću ići sa tužbom prema RS i tražiti nadoknadu štete”, rekao je Milaković.

Andrej Došenović, pravni zastupnik Malbašić kompanije rekao je da je izvršenje završni čin.

“Ušli smo u poslovni prostor, doduše nismo u sve, ali nadam se da ćemo kroz nekih sat vremena preuzeti sve prostore, uključujući podrum, prizemlje, prvi sprat, i poslovni prostor od 29 kvadrata. Svaka strana koja gubi ima pravo da kaže šta misli. Mi smo na zakonit način ušli u poslovni prostor. Ovaj postupak traje oko tri i po godine, bilo je oko devet, deset presuda u našu korist u tom predmetu.”

On je rekao da su svi sudovi, uključujući Vrhovni sud i Ustavni sud BiH potvrdili da je pravno valjan ugovor o kupovini poslovnog prostora.

Banjaluka.com