Osumnjičeni za ubistvo Banjalučanina zatečeni pijani, krvave odjeće i obuće

14.05.2024. - Aktuelno

Osumnjičeni za ubistvo Saše Kisina (49) na mjestu zločina su zatečeni u okrvavljenoj odjeći i obući, a nakon hapšenja je utvrđeno da su svi bili pod dejstvom alkohola, saznaje ATV.

Izvor blizak istrazi otkriva da je Draganu Jelači izmjereno 2,4 g/kg u krvi, kod dvadesetogodišnje Valentine Stojanović izmjereno je 1 g/kg, a kod Davida Kostića (46) 1,72 g/kg.

Zločin je otkriven nakon što su se iz kuće u ulici Jovana Dučića čuli buka i svađa. Intervenisala je patrola policije i u kući su zatekli Kisina kako leži u besvjesnom stanju sa vidnim povredama po cijelom tijelu. On je odmah prevezen u UKC Republike Srpske gdje je tokom noći podlegao najvjerovatnije od zadobijenih povreda.

Na odjeći i obući imali tragove krvi

”Troje osumnjičenih su zatečeni na mjestu zločina. Na odjeći i obući bili su im vidljivi tragovi krvi. Prvi rezultati istrage ukazuju da su kritično veče oni zajedno pili alkohol. Došlo je do svađe i tuče, koja je završila ubistvom”, kaže izvor iz istrage.

Tačne okolnosti zločina se detaljno istražuju, a osumnjičeni se cijeli dan saslušavaju i ispituju u policiji. Zasada nije poznato ko je od osumnjičenih Kisinu nanio smrtonosne povrede, što je predmet dalje istrage. Tužilaštvo je naložilo da se uradi obdukcija tijela kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti. Naložena su i vještačenja tragova koji su tokom uviđaja prikupljeni na mjestu zločina.

”Bilo je pitanja vremena kada će se zlo dogoditi”

U policiji saznajemo da je sve troje osumnjičenih poznato po skitnji, te kao osobe sklone konzumaciji narkotika i alkohola. U kući u kojoj su zatečeni dugo vremena niko nije živio navodno zbog neriješenih imovinskih odnosa, odnosno činjenice da je kuća vlasništvo više osoba. Osumnjičeni su to iskoristili, te su kuću koristili kao svoje sklonište.

Komšije kažu da su se u kući okupljali beskućnici i skitnice. Kažu da su više puta svjedočili nemilim scenama zbog čega su više puta pozivali policiju.

”Bilo je pitanje vremena kada će su te neko zlo dogoditi”, kažu komšije.

Na ulazu u kuću danas se nalazila pokidana policijska traka kojom se označava mjesto zločina. Ulazna vrata na spratu kuće su obijena, a tragovi zločina, odnosno krvi i dalje su vidljivi na podu. Prostorije su veoma neuredne, prljave i kroz njih se širi nesnosan smrad. Odjeća je razbacana po kući, a osim krvi, na podu se nalaze ostaci hrane, razbacana obuća kao i plastične ambalaže sa rakijom.

Već viđeno

Istražioci navode da cijeli slučaj podsjeća na ubistvo Brune Rolda koje se dogodilo 25. novembra 2019. godine u napuštenoj kući u centru Banjaluke. Tada je više osoba, među kojima je bio i sada uhapšeni Dragan Jelača, danima u kući pilo alkohol, miješajući ga sa tabletama i drugim opijatima. Do zločina je dovela svađa oko toga gdje će ko spavati. Rold je potom brutalno pretučen, da bi ga dokrajčili ubodem nožem u vrat. Kako bi prikrili zločin počinioci su zapalili dušek na kojem je tijelo ležalo, te izazvali požar u kojem je tijelo žrtve ugljenisano.

Za ovaj zločin Rade Drljača je kao izvršilac ubistva osuđen na 15 godina zatvora, dok su Slobodan Krnetić i Boris Zorić kao saizvršioci osuđeni na osam, odnosno 12 godina zatvora. Jelača je u tom predmetu imao status svjedoka.

Inače, radi se o višestrukom prestupniku koji je više puta privođen i saslušavan. Hapšen je i u akciji ”Klub” zbog sumnje da je zajedno sa M.M. navodio maloljetnice na prostituciju. Žrtve su bile mahom štićenice Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević” iz Banjaluke. Drugo dvoje osumnjičenih ranije nisu prolazili kroz krivične evidencije.

Izvor/Foto: ATV