Putem amandmana obezbijeđena isplata novčane pomoći penzionerima sa minimalnom penzijom

17.12.2022. - Aktuelno

Skupština grada Bijeljina očekuje da do Nove godine počne isplata jednokratne pomoći penzionerima sa minimalnom penzijom na području grada u iznosu oko 250 KM, saopšteno je iz ove institucije.

Isplata ove jednokratne pomoći obezbijeđena je u iznosu od 300.000 KM putem amandmana koji je na Rebalans budžeta grada podnijela skupštinska većina okupljena oko SNSD i Koalicije „Dogovor za Bijeljinu“. Na Gradskoj upravi i gradonačelniku je da što prije odrede kriterijume i počnu sa realizacijom.

 

 

„Udruženje penzionera i Fond PIO imaju svu potrebnu evidenciju za određivanje tačnog broja ovih korisnika kao i druge podatke potrebne za isplatu, zbog čega smatramo da od ovih penzionera nije potrebno zahtijevati da dolaze u Gradsku upravu radi donošenja novih dokaza o ispunjenosti uslova. Očekujemo da odluka bude realizovana prije Novogodišnjih i Božićnih praznika“, pojasnio je predsjednik Skupštine grada Bijeljine Aleksandar Đurđević.

 

 

Đurđević je rekao da će tačan iznos ove pomoći biti utvrđen tek kada se precizira broj penzionera koji spadaju u kategoriju primalaca minimalnih penzija, ali da će okvirno kretati oko 250 KM.

 

 

Odbornici skupštinske većine okupljene oko SNSD i Koalicije „Dogovor za Bijeljinu“ amandman za dodjelu jednokratne pomoći obrazložili su „većom ranjivošću ove kategorije penzionera“ imajući u vidu inflaciju i porast cijena, zbog čega im treba pomoći na ovaj način.

 

Bijeljina.com