Bijeljina uoči najavljenih vremenskih nepogoda i dalje bez šefa Civilne zaštite

15.01.2023. - Aktuelno

Grad Bijeljina dočekuje nadolazeće nepogode bez šefa Civilne zaštite kojeg već skoro godinu dana nije imenovao gradonačelnik.

Uoperativnom centru novinare za informacije upućuju na profesionalce u gradskoj službi koji kažu da nisu nadležni da daju izjave, a informacija važnih za bezbjednost grada sa više od 100.000 stanovnika nema ni na internet stranici Gradske uprave, gdje se kao šef službe i dalje vodi odavno penzionisani Drago Ristić.

Dugogodišnji prvi čovjek Civilne zaštite u Bijeljini Drago Ristić bio je dostupan novinarima 24 časa svakodnevno, a od njegovog penzionisanja grad nema rukovodioca ove važne službe i novinari i javnost uskraćeni su za inforamcije važne za bezbjednost građana i njihove imovine.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje da se od sutra do 20. januara očekuju obilne padavine, na jugu i obilnije.

Preduzeće “Vode Srpske” je tim povodom pozvalo stanovništvo, institucije i privredne subjekte da budu u pripravnosti radi preduzimanja neophodnih mjera zaštite od mogućeg izlivanja vodotoka.

Izvor.Srna/Foto:Bijeljina