Uhapšen jer je skrivao Pjanovića koji se sumnjiči za učešće u ubistvu Eskobara

16.03.2023. - Aktuelno

Policija je uhapsila D.K. iz Bijeljine zbog sumnje da je na području tog grada pomagao Marku Pjanoviću u njegovom skrivanju.

Podsjećamo, Pjanović je sinoć uhapšen u Bijeljine zbog učešća u ubistvu Ranka Radoševića zvanog Eskobar, koji je ubijen 9. marta u Novom Beogradu.

Kako je saopšteno iz MUP-a RS pod nadzorom Tužilaštva BiH, a na osnovu naredbe Suda BiH izvršen je pretres jednog stana gdje su pronađeni tragovi koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Dodaju da su Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet i Policijske uprave Bijeljina u saradnji sa Policijom Brčko Distrikta su sinoć u Bijeljina, po crvenoj difuznoj “Interpolovoj” potjernici uhapsili Marka Pjanovića iz Brčkog koji se dovodi u vezu sa teškim ubistvo u poticanju i pomaganju, a koje se dogodilo u Srbiji.

“Po završetku kriminalističke obrade, Marko Pjanović biće sproveden u nadležnost Sudu BiH”, dodaju iz MUP-a RS.

Takođe, Pjanovićeva djevojka Azra Šabanović koja se takođe dovodi u vezu s ubistvom uhapšena je prethodno veče u studentskom domu u Sarajevu dok se za njim tragalo.

Prema pisanjima srpskih medija, nju sumnjiče da je u Kraljevu ukrala golf, kojim su se Luka V. (35) i Stefan Z. (28) dovezli do pumpe gdje je ubijen Radošević, a koji su nakon ubistva pobegli.

Stefanu Z. i Luki V. na teret se stavlja da su 9.marta oko 11.05 na podmukao način ubili Radoševića, koji je usljed zadobijenih povreda preminuo u 11.32 i pri tome su s umišljajem doveli u opasnost život tri gosta u kafiću.

Prema nezvaničnim informacijama, Uprava za organizovani i teški kriminalitet RS u saradnji sa MUP-om Srbije i policijom Brčkog su je locirali u Sarajevu te su obavijestili sarajevsku policiju, koja ju je uhapsila.

O hapšenju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine, a uhapšena je predata u Jedinicu za zadržavanje MUP-a Kantona Sarajevo i očekuje se da će po zahtjevu Srbije uskoro biti isporučena toj državi.

Srpski mediji navode da su Pjanović i Šabanovićeva navodno dogovarali kupovinu automobila i navodno je ona bila ta koja je kontaktirala Radoševića kako bi bili sigurni da će doći da proba vozilo, ali je to bila klopka.

Takođe se i za maloljetnicu koja je uhapšena u subotu sumnja da je zvala Eskobara zbog automobila, a njoj je određen pritvor.

Sumnja se da je u ubistvu učestvovalo pet osoba, ali još nije poznato ko je naručio ubistvo Radoševića, koji je navodno bio član bežanijskog klana Gorana Mijatovića, koji je likvidiran.

Dovođen je u vezu i sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem kada je kod njih pronađen automobil koji se vodi na njegovo ime.

Izvor:Nezavisne