“Sedmica sudske nagodbe” od 20. do 31.maja

14.05.2024. - Aktuelno

Osnovni sud u Bijeljini pozvao je sve zainteresovane stranke da svoj predmet pred ovom pravosudnom institucijom riješe sudskom nagodbom tokom “Sedmice sudske nagodbe”, koja će biti održana od ponedjeljka do petka, 20. do 31. maja.

Cilj organizovanja “Sedmice sudske nagodbe” je rješavanje što je moguće većeg broja predmeta mirnim putem, u skraćenom postupku, koji je ekonomičniji i brži za stranke, saopšteno je iz Osnovnog suda u Bijeljini.

 

“Na ovaj način se želi izvršiti pozitivan uticaj na efikasnost sudskih postupaka, te promjenu pristupa suda i stranaka rješavanju sporova, gdje se kao prioritet postavlja brzo i efikasno rješavanje, s akcentom na zadovoljstvo stranaka na ishod spora i uslugu suda”, istakli su iz ovog suda.

Iz ove pravosudne institucije su kao prednosti sudske nagodbe izdvojili to da je postupak kraći, efikasniji, jeftiniji i jednostavniji.

 

“Prednost rješenja spora između stranaka zaključenjem sudske nagodbe je i očuvanje poslovne saradnje ili privatnih odnosa između stranka u postupku. Prilikom zaključenja sudske nagodbe stranke same biraju način rješenja spora i nagodba predstavlja njihov međusobni dogovor. U tom slučaju istinski sami odlučujete o sudbini vašeg spora”, istaknuto je u saopštenju Osnovnog suda u Bijeljini.

Izvor:Srna