Policija upala tražeći drogu, a pronašla torbe pune novca

27.06.2022. - Aktuelno

Dušan Đ. (63), penzioner iz Beograda, optužen je za pranje novca nakon što je u njegovoj kući na Vračaru pronađeno skoro milion evra, za koji se sumnja da potiče od kriminalne djelatnosti!

Kako saznaje Blic, u kući na Vračaru 23. avgusta 2019. godine, u kojoj je Dušan Đ. živio sa porodicom pronađeno je 958.115,00 evra.

Ovaj novac pronađen je prilikom pretresa njegovog stana, koji su obavili policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv droga po naredbi suda i to tražeći drogu. Drogu nisu našli, ali su našli ogroman iznos novca.

Novac u iznosu od 585.835,00 evra pronađen je u torbi u jednom plakaru u dnevnoj sobi, kao i jedan ranac sa 159.980,00 evra, a na većem dijelu novca pronađena je droga kokain.

Ostatak novca, od 212.300,00 evra, pronađen je u papirnoj kesi u sefu.

Kako je saopštilo Više javno tužilaštvo u Beogradu, protiv Dušana Đ. je podignuta optužnica i on je optužen za pranje novca.

Novac je pronađen u sitnijim apoenima, a okrivljeni nije pružio, niti postoje dokazi o njegovom zakonitom porijeklu. Pomenuti iznos daleko prevazilazi zakonite prihode Dušana Đ. i članova njegove porodice.

Optužnicom koja je predata Višem sudu u Beogradu na potvrđivanje, pored prijedloga da optuženog proglasi krivim i i osudi po zakonu, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštvo u Beogradu traži i da mu sud izrekne mjeru bezbjednosti oduzimanje predmeta – odnosno pronađenog novca.

Izvor:Blic