“To nije Danka, to sam ja sa ćerkom” (Foto)

03.04.2024. - Aktuelno

Austrijski sajt “Kosmo” tvrdi da je locirao jednu od dvije žene koja se pojavljuje na snimku iz Beča na kojem se vide dvije žene sa djevojčicom koja liči na nestalu Danku Ilić.

Ta žena, Rumunka, tvrdi da na snimku nije Danka, već njena ćerkica, a “Kosmo” navodi da su ova najnovija saznanja dostavili austrijskoj policiji.

Na osnovu snimka koji je snimio Srbin koji živi u Beču, danima širom Austrije traje potraga za dvije žene iz Rumunije i djevojčicom za koju se sumnja da je nestala Danka Ilić iz Bora. Ali misterija je riješena – žene na snimku nemaju nikakve veze sa kriminalnim miljeom i nemaju nikakve veze sa otmicom djeteta, piše austrijski Kosmo.

Na osnovu priče iz Fejsbuk grupe, KOSMO je pronašao A.C.S. (36), rumunsku državljanku koja živi i radi u Beču.

Foto: KOSMO

Foto: KOSMO

Austrijski portal navodi da je žena bila jako nervozna.

“Šta da vam kažem? U paklu sam od nedjelje. Bila sam u Velsu kada sam tokom noći primila nekoliko poruka da se snimak sa mojim likom dijeli na svim društvenim mrežama, na televizijama u Rumuniji i Srbiji i da se za mnom traga zbog nestalog djeteta. Odmah sam u nedjelju otišla u policiju u Velsu i zatražila pomoć, ali su me poslali kući i savjetovali da se prijavim policiji u Beču u mom okrugu. Juče sam otišla u policiju u 21. okrug, tražila sam da mi pomognu i zaštite mene, zaštite moje dijete i moju majku. Upravo su me poslali kući. Danas je situacija postala alarmantna jer je moje lice bilo lako prepoznatljivo u svim medijima. Bila sam jako uplašena, nisam znala šta da radim, obuzeo me strah da ću ostati bez posla”, rekla je A.C.S. za austrijski Kosmo.

Kako navodi list, žena razmišlja samo o tome šta je moglo da se desi da su je prepoznali na ulici i pozvali policiju. Najviše stresa doživljava kada razmišlja šta bi se desilo da se ovako nešto dogodilo dok je bila sa djetetom.

“Ono kroz šta prolazim je strašno. Niko na svijetu ne može da shvati kakva je ovo noćna mora. Mogla sam nevina da stradam. Ja sam majka, žao mi je djeteta iz Srbije i voljela bih da ga nađu. Ali ono što prolazim sa svojom majkom je isto tako zastrašujuće. Sada je policija došla u moju kuću, sve sam im ispričala i na kraju su se izvinili za patnju koju sam pretrpjela. Zamolili su me da dođem sutra kod njih da potpišem protokol. Samo želim da ova priča ostane iza mene i da pokušam da je zaboravim”, naglasila je mlada Rumunka na kraju razgovora.

Izvor: B92