Vozačima se savjetuje maksimalno oprezna vožnja

10.01.2024. - Aktuelno

Vozači na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ treba da obrate pažnju na poledicu formiranu usljed niske temperature vazduha, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Responsive image

U kotlinama i duž riječnih tokova mjestimično ima magle na području Doboja, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona.

“Vozačima savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu, uz obavezno posjedovanje zimske opreme”, napomenuli su iz Saveza.

Na magistralnom putu Rača-Bijeljina u rejonu Balatuna, zbog radova, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom. Na istom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja, prilagođena stanju i uslovima na putu.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Izmijenjen je režim saobraćaja zbog rehabilitacije magistralnog puta Gradiška-Nova Topola- Klašnice, i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan-Nova Topola.

Novi režim saobraćaja je i na spoju magistralnih puteva Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška zbog izgradnje kružne raskrsnice.

Saobraćaj je zbog odrona u prekidu na dionici regionalnog puta Vodice-Gornji Podgradci.

Na regionalnom putu Razboj-Rudanka, na lokaciji prevoj LJeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka zbog aktiviranih klizišta.

Na regionalnom putu Priboj-granica Republike Srpske/FBiH /Šibošnica/, dionica Mačkovac – Piperi zabranjeno je odvijanje saobraćaja za teretna vozila zbog oštećenja mosta u Mačkovcu.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila teža od 12 tona na regionalnom putu entitetska granica Podkozara-Čajniče-granica Republike Srpske/Crne Gore /Metaljka/.

Danas će se na relaciji Prijedor-Knežica-granični prelaz Donja Gradina kretati vangabaritni prevoz, pa učesnici u saobraćaju treba da poštuju uputstva policije i lica iz tehničke pratnje.

Na području FBiH slabog snijega i ledene kiše ima na dionici Izačić-Bihač-Ripač-Vrtoče, dok magla smanjuje vidljivost na dionicama Ripač-Bosanski Petrovac-Ključ, Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar i Kladanj-Bukinje, kao i na širem području Banovića.

Iz Auto-moto saveza upozorili su na česte izlaske divljih konja na kolovoz na magistralnom putu Livno-Šuica.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Izvor: Bl portal