Uslovi za vožnju povoljni

10.07.2024. - Aktuelno

Uslovi za vožnju jutros su povoljni, većina putnih pravaca je prohodna, a zabrane su na putevima u srednjem Podrinju, prema Srebrenici i Bratuncu, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog visokih dnevnih temperatura vozačima se savjetuje da na putovanja kreću u ranim jutarnjim ili večernjim satima, te da tokom dužih putovanja prave češće pauze, kao i da budu oprezni i izbjegavaju rizična preticanja.

Iz AMS-a napominju da je za sva teretna vozila ukupne mase iznad 3,5 tone zabranjen danas zabranjen saobraćaj od 12.00 do 20.00 časova na magistralnim putevima Luke-Vlasenica, Vlasenica-Konjević Polje i Konjević Polje-Bratunac, kao na regionalnom putu Bratunac-Srebrenica.

Zabrana za sutra odnosi se na period od 5.00 do 20.00 časova na magistralnom putu Konjević Polje-Bratunac i regionalnim putevima Bratunac-Srebrenica-Zeleni Jadar i Zeleni Jadar-Milići.

Takođe, za danas i sutra na snazi je i zabrana prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju magistralnim putnim pravcima Drinjača-Konjević Polje-Milići, Vlasenica-Luke, Konjević Polje-Bratunac, te regionalnim putevima Drinjača –Bratunac, Bratunac-Srebrenica i Srebrenica-Zeleni Jadar.

Zbog postavljanja vodovodnih cijevi do 16. jula izmjene u saobraćaju su na dionici magistralnog puta Banjaluka-Srpske Toplice.

Saobraćaj je zbog neophodnih radova obustavljen na magistralnom putu Crna Rijeka-Jajce, te preusmjeren na put preko Mrkonjić Grada i Jezera.

Zbog deminerskih radova do 2. avgusta dolaziće do povermene obustave saobraćaja na magistralnom putu Kotor Varoš-Teslić , u mjestu Rujevica, osim vikenda. Obustave će biti između 7.30 do 13.00 časova na svakih 30 minuta i propuštanjem od 15 minuta.

Saobraćaj je zbog neophodnih radova obustavljen na magistralnom putu Crna Rijeka-Jajce, te preusmjeren na put preko Mrkonjić Grada i Jezera.

Radovi se izvode i na području Prijedora, Trebinja, na putu Gacko-Tjentište, u mjestu Sastavci, zbog čega se saobraćaj odvija usporeno.

Na magistralnom putu Prijedor-Kozarac zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor izmijenjen je režim saobraćaja.

Izmjena saobraćaja je i na dionici magistralnog puta Brodar-granica Srpske i Srbije u tunelu Trgovište.

Zbog postavljanja rasvjete u tunelu “Sijeračke stijene” izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, kao i na auto-putu Gradiška-Banjaluka zbog radova na mostu “Bogdanovac”.

Zbog radova na magistralnom putu Nova Topola-Klašnice izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, a do povremenih obustava dolazi i na regionalnom putu Doboj-Modriča u Kostajnici zbog miniranja u kamenolomu “Grapska-Kostajnica”.

Saobraćaj će povremeno biti obustavljan na dionici magistralnog puta LJubogošta-Sumbulovac-Podromanija, na lokalitetu kamenoloma “Rogoušići” zbog izvođenja radova. Obustave će biti petominutne i trajaće do 19. jula.

Na lokalitetu Han Derventa u opštini Pale zbog minerskih radova dolazi do povremene obustave saobraćaja na dijelu magistralnog puta Podromanija-Donja LJubogošta.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina saobraćaj se odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, a izmjene su zbog radova i na dionici magistralnog puta Han Pijesak-Sokolac.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača saobraćaj se odvija jednom saobraćanom trakom. Na mostu se zabranjuje saobraćaj za vozila čija dozvoljena masa prelazi 12 tona.

Zbog rekonstrukcije dionice magistralnog puta Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja sve do kraja godine.

Režim saobraćaja izmijenjen je na magistralnom putu dionica Rudanka-Doboj zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na koridoru “Pet ce” od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva. Radovi su produženi do kraja godine.

Klizišta usporavaju saobraćaj na magistralnom putnom pravcu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu i na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Na regionalnom putu Stanari-Rudanka, na prevoju LJeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

Do povremene obustave saobraćaja, zbog izvođenja minerskih radova, dolazi na dionici magistralnog puta Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice.

U FBiH sanacioni radovi aktuelni su na magistralnim putevima Lašva-Kaonik, Kladanj-Vlasenica, Dobro Polje-Miljevina, Čevljanovići-Nišići i Semizovac-Srednje.

Zabrana saobraćaja za teretna vozila iznad tri i po tone biće na snazi 11. jula na svim putnim pravcima koji iz smjera Sarajeva, Tuzle i Zvornika vode ka Srebrenici.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna i nisu duža od 30 minuta.

Do kraja avgusta, za međunarodni putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac na putu Gacko-Nikšić.

Na graničnom prelazu Karakaj kod Zvornika zabranjen je saobraćaj za vozila iznad pet tona najveće dozvoljene mase, te se preusmjeravaju na novi most Bratoljub u Bratuncu i na granični prelaz Rača, dok autobusi mogu koristiti prelaz Šepak.

Izvor: Agencije