Magla i jak mraz otežavaju saobraćaj

12.11.2023. - Aktuelno

Magla i jak mraz jutros otežavaju saobraćaj u većem dijelu Republike Srpske i Federacije BiH, pa iz Auto-moto saveza Srpske apeluju da vozači uz obaveznu zimsku opremu voze oprezno i sporije, sa većim odstojanjem između vozila.

108.jpeg

Radovi se izvode na dionicama magistralnog puta Јohovac-Rudanka i Rudanka-Doboj, kao i na dijelu regionalnog puta Razboj-Rudanka.

U toku je sanacija klizišta na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina zbog čega je izmjenjen režim u saobraćaju, a izmjene su i na području Banjaluke na putu Srpske Toplice-Karanovac gdje je u toku igradnja trotoara uz magistralni put.

Izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Aleksandrovac-Aleksandrovac /auto-put/ zbog rekonstrukcije kolovoza.

U toku su radovi na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor, te na odmaralištu Lužani zapad na auto-putu Gradiška-Banjaluka, zatim na magistralnim putevima na području Han Pijeska, od Han Pijeska do Sokoca, te na pravcima Gradiška-Nova Topola-Klašnice i Brod na Drini-Šćepan Polje.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Јohovac do Vukosavlja, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Јohovac. Izmjena saobraćaja je i na petlji Rudanka, zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Zbog radova na mostu “Bogdanovac” izmijenjen je režim saobraćaja na auto-putu Gradiška-Banjaluka i postavljena saobraćajna signalizacija koja reguliše saobraćaj.

Do povremenih obustava saobraćaja u toku dana dolaziće u dobojskom naselju Kostajnici na kamenolomu “Grapska-Kostajnica” na regionalnom putu prema Modriči.

Na regionalnom putu Stanari-Rudanka saobraćaj se zbog radova u Ljeskovim vodama odvija usporeno, kao i na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, gdje se aktiviralo klizište.

Zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i oštećenja mosta preko rijeke Јablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Izmjene u saobraćaju zbog radova su i na regionalnom putu Rača-Vršani, Prijedor-Stara Rijeka na granici sa FBiH, Stari Ugljevik-Glavičice, kao i na dionici Ukrina-Gornja Vijaka.

U FBiH u toku su sanacioni radovi na magistralnom putu Konjic-Јablanica u mjestu Lendava, pa se saobraćaj svakodevno odvija jednom kolovoznom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Sporije zbog radova vozi se i na magistralnim putevima: Prača-Hrenovica /dionica Podgrab-Sastavci/, Semizovac-Olovo-Kladanj, Lukavac-Gračanica u mjestu Sižje i na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

VIJESTI IZ ISTE RUBRIKE

Izvor:RTRS