Magla mjestimično smanjuje vidljivost

11.01.2024. - Aktuelno

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ magla jutros mjestimično smanjuje vidljivost, dok poledice ima na vlažnim lokalitetima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Responsive image

Magla mjestimično smanjuje vidljivost na području Mrkonjić Grada, Zvornika i Bijeljine, te duž rijeke Save u Republici Srpskoj, a u FBiH na širem području Orašja, Maglaja, te dijelova Kantona Sarajevo.

“Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina upozoravamo na povećanu opasnost od odrona. Vozačima savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu, uz obavezno posjedovanje zimske opreme”, napomenuli su iz Saveza.

Na magistralnom putu Rača-Bijeljina u rejonu Balatuna, zbog radova, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom. Na istom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja, prilagođena stanju i uslovima na putu.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Izmijenjen je režim saobraćaja zbog rehabilitacije magistralnog puta Gradiška-Nova Topola- Klašnice, i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan-Nova Topola.

Novi režim saobraćaja je i na spoju magistralnih puteva Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška zbog izgradnje kružne raskrsnice.

Saobraćaj je zbog odrona u prekidu na dionici regionalnog puta Vodice-Gornji Podgradci.

Na regionalnom putu Razboj-Rudanka, na lokaciji prevoj LJeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka zbog aktiviranih klizišta.

Na regionalnom putu Priboj-granica Republike Srpske/FBiH /Šibošnica/, dionica Mačkovac – Piperi zabranjeno je odvijanje saobraćaja za teretna vozila zbog oštećenja mosta u Mačkovcu.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila teža od 12 tona na regionalnom putu entitetska granica Podkozara-Čajniče-granica Republike Srpske/Crne Gore /Metaljka/.

Na putnom pravcu granici FBiH/Republika Srspka /D. Ledenice/-Crkvina-Modriča-Doboj /Republika Srpska/FBiH Karuše/ od danas do 20. januara kretaće se prevoz vangabaritnog tereta, pa vozači treba da tom dionicom voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Na području FBiH učestali su odroni kamenja na kolovoz i to na putevima Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf, Bugojno-Kupres i Čapljina-Studenci.

Zbog vanrednog servisiranja tunelske cijevi tunela “25. novembar” na dionici auto-puta Bradina-Lepenica /smjer Konjic-Sarajevo/ danas i sutra će biti obustavljen saobraćaj od 8.00 do 17.00 časova, a tokom obustave vozila će saobraćati magistralnim putem Bradina-Blažuj.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja

Izvor: Bl portal