Međunarodni sajam turizma traje i tokom vikenda

02.03.2024. - Aktuelno

Avantura i adrenalin, aktivni odmor i prirodne ljepote najvećeg grada Srpske, samo su dio turističke ponude predstavljene na Međunarodnom sajmu turizma koji je u petak okupio više od 150 izlagača iz regiona, ali i Turske.

Vrata sportske dvorane “Centar” u Banjaluci biće otvorena i u danima vikenda, a oni koji nisu odličili gdje će na ljetovanje nakon sajma imaju jasnu sliku da već sada čekiraju ljetovanje po sajamskim cijenama. Uz to, posjetioci mogu da probaju i razne delicije, a organizatori su pripremili i nagrade.

Menadžer Turističke organizacije Bar Ilija Stojović rekao je za “Glas Srpske” da im je nakon Srbije tržište Srpske najvažnije.

 “Tu su i naše kolege iz Herceg Novog, Tivta, Budve, Ulcinja i Nikšića, a svaki grad promoviše svoju ponudu. Bar predstavlja svoje dvije obale, jezersku i morsku, manifestacije i aktivni turizam”, rekao je Stojović dodavši da rado dolaze u Banjaluku gdje su uvijek srdačno prihvaćeni.

Iz turističke agencije “Filip travel” Milan Davidović istakao je za “Glas” da su od ove sezone na banjalučkom tržištu i letovi za Tunis, Tursku, Španiju i Egipat.

 “Veliko je interesovanje posebno za nove direktne letove iz Banjaluke, a prednjače Španija i Egipat. Aktuelni su sajamski popusti i sajamska sedmica do polovine marta za ljetne aranžmane”, kazao je Davidović.

Otvaranju Sajma prisustvovao je i gradonačelnik Draško Stanivuković koji je poželio dobrodošlicu izlagačima, izrazivši zadovoljstvo što posjetioci imaju priliku da na jednom mjestu vide ovakvu ponudu.

“Hoteli, banje, hotelske grupacije, opštine, gradovi predstaviće ono svoje najljepše. Banjaluka je mjesto susreta, mjesto odakle naši ljudi vole da odu u druge krajeve i da se opet vrate, ali isto tako Banjaluka je sjajan domaćin”, kazao je Stanivuković.

Dodao je da je ovo odlična prilika da se Banjaluka predstavi onima koji su došli ovdje da predstave svoje ponude.

“Banjaluka je oborila sve rekorde posjećenosti unazad tri godine. I ovu 2024. godinu dočekali smo na najspektakularniji način, stalno povećavamo svoju i turističku, gastronomsku i svaku drugu vrstu ponude. Dobićemo nove hotelske sadržaje, imaćemo dodatne smještajne kapacitete najljepših oaza uz Vrbas”, rekao je Stanivuković.

Direktor Turističke organizacije (TO) grada Dragana Vukliš istakla je da Banjaluka nudi mnogo toga, od manifestacionog do adrenalinskog turizma.

“Imamo bogatu gastronomsku ponudu i možemo mnogo toga da ponudimo”, navela je Vukliš.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić izrazio je zadovoljstvo time što je Banjaluka domaćin najvećeg sajma, ne samo u Republici Srpskoj, nego i u BiH.

“Sajam je poprimio regionalni karakter. Drago mi je da smo mapirali Banjaluku i Republiku Srpsku kao centar regije što se tiče turističke ponude”, kazao je Šulić.

Sajam u dvorani “Centar” otvoren je do 3. marta i zainteresovani ga mogu posjetiti u periodu od deset do 18 časova. Ulaz je besplatan za sve posjetioce.

Bratski grad

Direktor Turističke organizacije Sremske Mitrovice Dušan Drča rekao je za “Glas Srpske” da su Banjaluka i grad iz kojeg dolazi bratski.

“Ovdje nastupamo samostalno, gdje predstavljamo naš grad i šta imamo da prikažemo. Nismo mi samo poznati po Sirmijumu, volimo da kažemo da smo grad ispod grada. Kada dođete kod nas, niko neće ostati gladan, a sremski kulen samo je jedan od aduta naše gastronomske ponude”, rekao je Drča.

Izvor: Glas Srpske / Autor: Miloš Vasiljević