Beograđanka na društvenim mrežama pokrenula rat oko ustupanja mjesta u autobusu

01.02.2024. - Aktuelno

Na društvenim mrežama pokrenula se polemika oko toga da li mladi ustupaju mjesto starijima, ali i kako se stariji građani ponašaju ukoliko im tinejdžer ne ustupi mjesto.

Responsive image

“Prije nedjelju dana je gospođa vikala na momka pored mene koji joj nije ustao, on je ignorisao, imao je i slušalice, a onda je ona krenula da se obraća svima u busu i viče. Izašao sam sa dečkom na istoj stanici, on vidno otežano hoda i ne mogu da zamislim koliko mu je bilo neprijatno. Za života nisam sa klincima imao problem u prevozu, ali sa starijima, neka scena sa mnom ili sa nekim u prevozu se desi nekoliko puta mjesečno. Zaista je očigledno da ciljano idu da izazivaju drame i konflikte i ukoliko ih neko ignoriše postanu agresivni ili pređu na sledeću žrtvu. Često imaju ta zla glasna razmišljanja o tome kako su oni žrtve, a mladi zli na milion načina pokušavajući da dobiju sažaljenje. Nikada ne ustajem nikome sem trudnicama i ljudima koji su vidno povrijeđeni, imaju poteškoće u kretanju ili im je zaista loše i slično…”, napisao je jedan korisnik društvenih mreža, prenosi Blic.

Potom, jedna trudnica je napisala svoje iskustvo.

“Ja kad sam u devetom mjesecu išla autobusom nakljukana lijekovima za održavanje trudnoće pojas za stomak, pojas za kičmu, torba i natečene noge, nisam tražila nikome da mi ustane jer svi okreću glavu, pogotovu stariji koji se prave da te ne vide i da su slijepi. Već kad mi bude loše kulturno izađem i sjednem na stanicu i sačekam drugi autobus. Dodala bih da su mi uvijek djeca, školarci ustajali, a starije gospođe su uvek komentarisale: “Ako je trudna nije bolesna”. Zato mi je uvijek nekako draže da izađem i da sačekam drugi autobus nego da slušam ružne komentare”, napisala je ona.

Izvor: Srpska info