Uhapšeni Petković sproveden u Tužilaštvo BiH (Video)

22.02.2024. - Aktuelno

Predrag Petković iz Laktaša, koji je uhapšen u Gradišci u nastavku akcije ”Kum”, sproveden je jutros u Tužilaštvo BiH.

Responsive image

Petkovića su uhapsili policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske zbog sumnje da je počinio krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa trgovinom narkotika i oružja.

Akcija ”Kum” odnosi se na procesuiranje krivičnih djela korupcije, a realizuje se u saradnji sa MUP-om Kantona Sarajevo. Osim Petkovića ranije je uhapšen granični policajac Aleksandar Matović, a među osumnjičenima je i Fikret Kajević.

U okviru akcije juče su izvršeni pretresi na 10 lokacija širom BiH, a većinom na području Sarajeva. Akcija se sprovodi po nalogu Tužilaštva BiH u kojem navode da su osumnjičeni pod istragom zbog sumnje da su povezani sa međunarodnim krijumčarenjem i distribucijom droge na ilegalnom narko tržištu, a u predmetu su korišćeni podaci dobijeni dekripcijom aplikacije ”Skaj”.

Inače, Petković je od ranije pod istragom Tužilaštva BiH u okviru predmeta ”Storidž”, takođe zbog trgovine drogom. Prilikom sprovođenja akcije ”Storidž” on je izbjegao hapšenje i mjesecima se nalazio u bjekstvu da bi se u oktobru 2022. godine predao istražnim organima. Tada mu je određen pritvor iz kojeg je u međuvremenu pušten.

Na ročištu za pritvor Tužilaštvo BiH je Petkovića označilo kao jednog od organizatora kriminalne grupe u predmetu ”Storidž” osumnjičene da su učestvovali u prebacivanju oko tone droge u zemlje Еvropske unije.

Izvor: ATV / Autor: Ognjen Matavulj