U “smartu” pronađeno više komada trotilskih metaka i municije (Foto)

07.02.2024. - Aktuelno

U akciji “Kalibar” policija u Laktašima juče je uhapsila M.V. iz Banjaluke, kod kojeg je prilikom pretresa pronađeno i oduzeto više komada trotilskih metaka i municije.

Responsive image

Iz Policijske uprave Banjaluka je saopšteno da je M.V. uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo “Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

“Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, policijski službenici Policijske stanice Laktaši su u saradnji sa policijskim službenicima Uprave za policijsku podršku, istog dana, izvršili pretres putničkog vozila marke “Smart“ kojim je upravljalo lice M.V. Tom prilikom je pronađen i uz potvrdu oduzet 61 trotilski metak od po 200 grama, 59  trotilskih metaka od po 100 grama, 560 komada municije kalibra 7,62 mm i 14 komada municije kalibra 7,9 mm, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela”, rekli su u policiji. 

Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv lica M.V. slijedi podnošenje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

Banjaluka.com