Dvojici osumnjičenih predložen pritvor, jedan se brani sa slobode

15.05.2024. - Aktuelno

“Dvojici uhapšenih u akciji “Dozer” predložen je pritvor, dok će jedan da se brani sa slobode”, potvrđeno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka. 

Kako su naveli, pritvor je predložen za Darka Ždrala (48) iz Gradiške i Aleksandra Dragića (29) iz Gradiške zbog sumnje da su počinili krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Osumnjičeni Ljuban Jeremić iz Laktaša je nakon ispitivanja pušten i u nastavku krivičnog postupka braniće se sa slobode.

Naime, oni se sumnjiče da su se od tačno neutvrđenog perioda pa do 12. maja ove godine na području Gradiške neovlašteno bavili držanjem radi prodaje, posredovanjem u kupovini i kupovinom radi prodaje opojne droge ekstazi.

“Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, te zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače”, kazali su u OJT Banjaluka.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluka.

Podsjećamo, ova grupa je uhapšena na području Gradiške, gdje su izvršeni pretresi na više lokacija i pronađeno je i oduzeto više od 1.200 tableta ekstazija, vrijednih oko 30.000 maraka.

Bijeljina.com