“Potok” donio kilogram marihuane (Foto)

12.11.2023. - Aktuelno

Banjalučka policija u okviru operativne akcije kodnog naziva „POTOK“, usmjerene na sprečavanje zloupotrebe opojnih droga lišila je slobode lica R.T. i D.K. oba iz Banjaluke , zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.

potok_donio_kilogram_marihuane__foto_14.jpeg

Naime, prilikom lišenja slobode kod lica D.K. pronađena je i uz potvrdu oduzeta pvc folija u kojoj se nalazila zelena biljna materija, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“ ukupne bruto mase 14 grama.

potok_donio_kilogram_marihuane__foto_75.jpeg

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, izvršen je pretres na jednoj lokaciji na području Grada Banjaluka, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto oko 964 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“, dvije digitalne vage za precizno mjerenje i novac u iznosu od 4 400 KM, 120 eura i 50 švajcarskih franaka u različitim apoenima, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.

potok_donio_kilogram_marihuane__foto_43.jpeg

potok_donio_kilogram_marihuane__foto_159.jpeg

potok_donio_kilogram_marihuane__foto_148.jpeg

Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv lica R.T. i D.K. slijedi podnošenje izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Banjaluka.com