Hrabra mama Dejana treće dijete rodila kod kuće, sve je bilo gotovo za par minuta

17.10.2022. - Aktuelno

 

Dejana Vuković (36) iz Novog naselja Janja kod Bijeljine, sa pravom može ponijeti titulu najhrabrije mame, s obzirom na to da je svoje treće dijete rodila prije dvadesetak dana kod kuće.

Kako za portal Bijeljina.com kaže, inače nije paničar, onog momenta kada je osjetila prve bolove nije reagovala automatski, odlučila je da pričeka sa odlaskom u bolnicu neko vrijeme, dok kontrakcije ne postanu učestalije.

„Od šestog mjeseca sam uzimala terapiju koja je imala za cilj da na neki način učvrsti trudnoću, čula sam iskustva drugih žena da nakon te terapije porođaji traju duže, iz tog razloga sam mislila da još nije stigao taj momenat, čak sam i odspavala nakon prvih bolova, misleći da imam još vremena. Supruga sam probudila, da mi skuva kafu, dok je sve to trajalo, kontrakcije su postajale učestalije, i bukvalno nakon četvrte sam se porodila, sve je bilo gotovo u samo nekoliko minuta“, priča nam kroz osmijeh Dejana.

 

Na svijet je stigao dječak Nemanja, zdrava i napredna beba, koji je u prvom momentu i iznenadio i uplašio roditelje, posebno tatu Smiljana.

„Beba je odmah izašla, zbunjeni smo bili, suprug u prvom trenutku nije znao šta da radi, bio je uplašen, ali je brzo reagovao i pozvao Hitnu pomoć. Ja sam nekih dvadeset minuta držala bebu uz sebe, dok nisu stigli i presjekli pupčanu vrpcu, nakon čega su nas odmah, zbog mjera predostrožnosti,  odvezli u bijeljinsku bolnicu, Neca je tako imao svoju prvu vožnju u životu pod rotacijom. Kada sam stigla u bolnicu doktor me je pitao šta sam čekala, ja kažem čekala sam bolove, i da ovi nisu ličili na one koje sam imala u prethodna dva porođaja koji su bili u bolnici“,  kaže Dejana.

 

Ona dodaje da bi svakoj majci poželjela ovakakvo jedinstveno iskustvo, te da je u njenom slučaju ovo bio najljepši, najbrži i najbezbolniji porođaj do sad.

Bijeljina.com